Gemeente Boekel


Verkoop laatste deel bouwgrond Lage Schoense, fase 2

Het gemeentebestuur heeft positief gereageerd op een verzoek van de startersvereniging om toekenning van bouwgrond aan haar voor de realisering van een aantal starterswoningen. De betreffende gronden zijn aangewezen (percelen 8, 9 en 10). Verder is kavel 1 gereserveerd voor de realisering van een huurstandplaats voor een woonwagen. Daarmee is nu ook duidelijk, welke percelen beschikbaar zijn voor de verkoop aan andere gegadigden. Daarom kan nu worden gestart met de uitgifte van bouwgrond voor woningbouw in het laatste deel van fase 2 van Lage Schoense.

Zoals reeds eerder is bekendgemaakt is het systeem van uitgifte gewijzigd. De ingeschrevenen voor bouwgrond/een koopwoning worden niet meer persoonlijk aangeschreven. Zij kunnen reageren op bekendmakingen als deze, wanneer zij daadwerkelijk interesse hebben. Uiteraard geldt hierbij, dat slechts gereageerd kan worden voor de categorie, waarvoor men ingeschreven staat.

Aantal kavels
Het gaat hierbij om 8 kavels voor een vrijstaande woning en 6 kavels voor een halfvrijstaande woning.

Wie komt in aanmerking
Voor de kavels voor een vrijstaande woning kan gereageerd worden door diegenen, die op de gemeentelijke lijst staan ingeschreven voor een vrijstaande woning. Voor de kavels voor een halfvrijstaande woning moet u ingeschreven zijn op de lijst voor halfvrijstaande woningen.

Verkaveling
De volgende kavels zijn beschikbaar:

Categorie Nummer Oppervlakte
Vrijstaand 2 ± 332 m²
Vrijstaand 3 ± 503 m²
Vrijstaand 4 ± 500 m²
Vrijstaand 5 ± 532 m²
Vrijstaand 6 ± 532 m²
Vrijstaand 7 ± 532 m²
Vrijstaand 11 ± 396 m²
Vrijstaand 12 ± 432 m²
Halfvrijstaand 33 ± 388 m²
Halfvrijstaand 34 ± 305 m²
Halfvrijstaand 35 ± 290 m²
Halfvrijstaand 36 ± 297 m²
Halfvrijstaand 37 ± 297 m²
Halfvrijstaand 38 ± 307 m²

Grondprijs
Er worden drie prijzen gehanteerd, afhankelijk van de grootte van de kavel. Kavels tot 300 m² ¤ 179,00 per m² exclusief BTW
Kavels van 300-500 m² ¤ 193,00 per m² exclusief BTW Kavels groter dan 500 m² ¤ 218,00 per m² exclusief BTW

Informatie
Voor informatie over de bouwvoorschriften kunt u zich wenden tot de afdeling Bouwen en Wonen. Voor informatie over de procedure van toewijzing kunt u zich wenden tot mevrouw M. Leenders of de heer A. van der Vleuten.

Aanmelding
Wanneer u staat ingeschreven voor bouwgrond voor vrijstaande of halfvrijstaande woningen en belangstelling heeft voor een van de aangeboden kavels, dan kunt u zich tot 1 december aanstaande schriftelijk melden bij het college van burgemeester en wethouders van Boekel, Postbus 99, 5427 ZH Boekel onder vermelding van "inschrijving kavels Lage Schoense".

Voorkeur
Het is mogelijk uw voorkeur kenbaar te maken voor één of meer kavels. Wanneer u echter niet in aanmerking komt voor een van de kavels van uw voorkeur, moeten wij ervan uitgaan, dat u voor de andere kavels geen belangstelling heeft.