Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


17 november 2005


Laren- Brummen - aanrijdingen door glad wegdek

Een 41-jarige vrouw uit Beltrum is wonsdagochtend met haar auto op de Rengerseweg in een slip geraakt. De vrouw reed omstreeks 08.15 uur richting Lochem en in een bocht raakte zij plotseling aan het glijden met haar auto. Ze kreeg de auto niet meer onder controle en reed tegen een schrikhek aan. Mogelijk is olie/rubber op het wegdek in combinatie met de regen de oorzaak van de glijpartij. De brandweer reinigde de weg en de auto werd weggesleept.

Op de N 348 gebeurde rond dezelfde tijd een aanrijding. Een 19-jarige vrouw uit dieren reed vanaf haar woonplaats richting Zutphen en bij de overgang van twee naar een rijstrook het verkeer afremmen. Ook zij remde af, maar door de regen was het wegdek glad en dreigde zij tegen haar voorganger te botsen. Ze stuurde richting de vluchtstrook maar de auto had nog zoveel snelheid dat deze in de berm enkele struikjes schampte en in een droge sloot tot stilstand kwam. Gelukkig liep de vrouw geen letsel op. De auto moest worden weggesleept.


Voorst - aanrijding auto/motor

Op de Rijksstraatweg vond woensdagochtend omstreeks 09.20 uur een aanrijding plaats tussen een 40-jarige motorrijder uit Deventer en een 41-jarige automobilist uit Warnsveld. De motorrijder was ter hoogte van de Hezeweg enkele stilstaande auto's aan het inhalen. De Warnsvelder wilde linksaf de Hezeweg oprijden en net op dat moment reed de motorrijder naast hem. Een aanrijding was het gevolg, waarbij vooral de motor aanzienlijk schade opliep.


Lochem - boete voor radardetector

Je hebt in Nederland maar één keuze als je een snelle auto hebt: of je houdt je aan de snelheid of je loopt een keer een bekeuring op. Een 36-jarige man uit Lochem had om boetes te voorkomen een radardetector in zijn snelle bolide aangebracht. Agenten van het verkeershandhavingsteam spotten hem rond 12.55 uur op de Larenseweg niet voor de snelheid, maar hun detectieapparatuur ontdekte de radardetector. Het apparaatje werd in beslag genomen en de man krijgt een boete.


Epse - kop-straat aanrijding

Op de Deventerweg ontstond woensdagmiddag omstreeks 13.10 uur een kop-straat aanrijding tussen twee auto's. Beide bestuurders reden richting Deventer. Een 34-jarige man uit Gorssel had te laat in de gaten dat de voor hem rijdende 48-jarige Eefdese autobestuurder moest afremmen voor de verkeerslichten in Epse. De auto's liepen behoorlijke schade op.


Twello - alcoholcontrole

De politie heeft woensdagavond een zogenaamde rijdende alcoholcontrole gehouden in Twello. Op diverse plaatsen in het dorp werden kortdurende controles gehouden waarna de agenten naar een andere locatie verkasten. 27 bestuurders werden gecontroleerd en niemand bleek een strafbare hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.


Twello - schade bij poging inbraak kerk

Er blijft nooit geld achter na de dienst en er liggen ook geen waardevolle spullen in de kerk. Misschien blijft met deze uitspraak van de aangever in zijn verklaring op het politiebureau de dief voortaan weg. Afgelopen week is getracht in te breken in de kerk aan de Piet Heinstraat. De schade is enorm, omdat men de sloten en deurposten van het gebouw heeft beschadigd bij de poging om binnen te komen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --