persbericht

USG People benoemt de heer Icke tot CEO en
handhaaft two-tier systeem

Almere, 17 november 2005
De Raad van Commissarissen van uitzendconcern USG People N.V. heeft in zijn vergadering van woensdag 16 november 2005 de heer Icke benoemd tot CEO. Hij zal binnen het bestuur tot de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden ondersteund door de heren Dehaze en Zandbergen. Tijdens deze vergadering zullen de heren Dehaze en Zandbergen worden voorgedragen als respectievelijk COO en CFO van USG People.

De heer Mulder zal voorzitter van het bestuur blijven. Alex Mulder zal deze functie in elk geval tot aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van voorjaar 2006 blijven uitoefenen. De Raad van Commissarissen heeft tevens het voornemen bekend gemaakt om Alex Mulder, gezien zijn bijzondere expertise van de (uitzend-)markt in het algemeen en van die van USG People in het bijzonder, als commissaris te zullen voordragen tijdens eerdergenoemde Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De benoeming zal vervolgens door deze Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats moeten vinden.

De Raad van Commissarissen heeft tenslotte besloten om de zogenaamde two-tier structuur bij USG People N.V. te handhaven, aangezien zij deze structuur beter bij USG People vindt passen. Daarbij speelt onder andere een rol dat de Raad van Commissarissen alsook de huidige Raad van Bestuur ervan uitgaan dat de betrokkenheid van de toezichthouders en de aansturing vanuit het toezichthoudend orgaan beter zullen werken bij handhaving in een two-tier systeem."

USG People N.V.
Executive Board

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Ron Icke + 31(0)36 529 9505

Profiel USG People
USG People verleent gespecialiseerde arbeidsmarktdiensten in Europa, met als hoofdactiviteiten flexibele arbeid, opleidingen en customer-careservices. USG People heeft zijn hoofdkantoor in Almere en de groep is actief in 11 Europese landen ­ Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. De regionale, nationale en internationale werkmaatschappijen van USG People zetten dagelijks 110.000 uitzendkrachten en gedetacheerde professionals uit.

De belangrijkste portefeuille van USG People bevat Unique, Start, Secretary Plus, Technicum, Accea, Beaver ITServices, Creyf's and Innotiv, ABI, Carela, Content, Express Medical, Financial Forces, HR Forces, Legal Forces, Receptel and StarJob (uitzending en detachering), United Restart (loopbaaninterventie, reïntegratie and jobcoaching), United Capacity, United Technical Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct en Call-IT (customer contact-centers).

Op een pro forma basis, inclusief Solvus, behaalde USG People een omzet van circa 2,8 miljard en de onderneming had in 2004 7.700 werknemers in dienst. De aandelen USG People staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam N.V. en zijn opgenomen in de smallcapindex AscX.

Website: www.usgpeople.nl

1


---- --