Flevoland, 17 november 2005
"Flevoland beter leren kennen!"

Statenleden op bezoek

Vijftig PvdA Statenleden uit bijna alle provincies, waren op zaterdag jl. te gast in Flevoland. Jaarlijks komen statenleden bijeen, georganiseerd door het centrum van Lokaal Bestuur, om actuele onderwerpen met elkaar te bespreken. Gedeputeerde John Bos mocht de aftrap doen, waarbij hij natuurlijk ook de kans greep om het een en ander te zeggen over een onderdeel uit zijn eigen portefeuille dat later die dag aan de orde zou komen, de Jeugdzorg. John Bos: "Er worden op dit moment al meer jongeren geholpen voor hetzelfde geld. Maar laat ik duidelijk zijn, er is nog veel te verbeteren."

In een ontspannen sfeer sprak men in de ochtend over de bijbanen en bijverdiensten van provinciale bestuurders met Tweede Kamerlid Jan Boelhouwer, over de Flevolandse oplossingen voor de Jeugdzorg en het over het Landelijk Gebied. Met betrekking tot de laatste, was er natuurlijk ook aandacht voor het PvdA plan 'Tweede Jeugd'.

Tijdens de lunch maakte men kennis met het oude Schokland door de ogen van Jannetje de Graaf. Waarna er ruimte was voor een bezoek aan de Bataviawerf en het Nieuwland Erfgoedcentrum. Al met al was het een succesvolle bijeenkomst en niet alleen voor de politiek, aldus een van de bezoekers: "Interessant om op deze wijze Flevoland beter te leren kennen." Het Centrum voor Lokaal Bestuur is een organisatie van en voor gemeente- en provinciebestuurders van de PvdA. Middels een bestuur bepalen zij de agenda. Het CLB organiseert conferenties, geeft publicaties uit, ondersteunt bij verkiezingen, geeft raad en biedt trainingen aan. Bij het Centrum zijn bijna 2300 PvdA-bestuurders aangesloten. De organisatie maakt deel uit van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. bijlage: foto's:
. John Bos heet de statenleden welkom
. Jannetje de Graaf vertelt over Schokland
. Bataviawerf maakt indruk

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het fractiesecretariaat: t.schavemaker@flevoland.nl of telefoonnummer: 06-44830964


---- --