Gemeente Weert

PERSBERICHT

17 november 2005

Eerste aanzet tot ontwikkeling 'Stadspoort'

Weert en Nederweert slaan handen ineen

De gemeenten Weert en Nederweert hebben van de provincie Limburg de mogelijkheid gekregen zelf een visie te ontwikkelen op de zogenaamd Stadspoort Weert-Nederweert. Het gebied rond de kruising van de A2 en de Randweg moet hèt visitekaartje worden van de stadsregio. De gemeenten zetten nu een eerste stap naar die visie door een integrale visie op te laten stellen.

Stadspoort
Stadspoort is een nog onbekend begrip. De provincie Limburg heeft een aantal locaties met een strategische ligging benoemd tot zogenaamde Stadspoorten. Weert en Nederweert zijn de trotse bezitters van één van die locaties. Stadspoort Weert-Nederweert is het gebied rond de kruising A2-Randweg Zuid-Ringbaan Noord. Het gebied bestaat uit vier kwadranten; twee aan Weerter zijde en twee aan Nederweerter zijde. In Weert gaat het om Kampershoek (reeds ontwikkeld) en Kampershoek-Noord. De A-locaties van Bedrijvenpark Pannenweg in Nederweert behoren tot de Stadspoort, alsook het nog te ontwikkelen gebied Randweg-West.

Visie
De gemeenten hebben de handen ineen geslagen om Stadspoort Weert-Nederweert optimaal vorm te geven. Daarom moeten ze inzicht hebben in de gewenste omvang, begrenzing, functies en beeldkwaliteit van Stadspoort. Om dit te bereiken is een integrale (stedenbouwkundige) visie nodig op de functionele en ruimtelijke ontwikkelingspotenties.

Aan Buck Consultants International is gevraagd om op basis van een marktanalyse ontwikkelingsmogelijkheden in beeld te brengen. In die marktanalyse komt aan bod welke functies haalbaar zijn binnen de ontwikkeling van Stadspoort, wat de omvang van de ontwikkeling is, wat de functionele invulling van de kwadranten is, de risico's en de randvoorwaarden. Dit moet uiteindelijk leiden tot een door Arcadis op te stellen stedenbouwkundig plan voor Stadspoort waarin de stedenbouwkundige randvoorwaarden worden opgenomen (bebouwingsdichtheid, bouwhoogte, beeldkwaliteitsplan).

Noot voor de pers,

Gemeente Weert