Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

ATOS ORIGIN ONVANGT GLOBALSTAR AWARD VAN OPEN TEXT

VOOR WERELDWIJDE ECM-IMPLEMENTATIE

Parijs, 17 november 2005 - Atos Origin heeft van Open Text tijdens het internationale evenement LiveLinkUp Orlando 2005 een GlobalStar Award ontvangen. Deze prestigieuze onderscheiding is toegekend vanwege toegevoegde waarde en concurrentievoorsprong die Open Text dankzij Enterprise Content Management (ECM) realiseert. De implementatie van het Livelink ECM-programma van Atos Origin op locaties verspreid over geheel Europa resulteerde in een forse return on investment en is richtinggevend in de formulering van een set nieuwe industriële standaarden.

Atos Origin heeft in recordttijd de geruisloze implementatie van Livelink ECM bij Open Text begeleid. Een internationaal project, dat 16.000 medewerkers, 460 e-communities en driehonderd workflow-systemen omvat. Livelink ECM is een informatiemanagementsysteem, gericht op een snelle en efficiënte uitwisseling van data en het beheren en traceren van gegevens voor financiële verantwoording. Dankzij het systeem kon Atos Origin snel reageren op eisen en de kosten voor de ondersteuning van diverse applicaties in verschillende landen te minimaliseren. Livelink ECM biedt internationale organisaties één gemeenschappelijk platform voor de ontsluiting van managementinformatie, procedures, presentaties en documenten. De oplossing omvat onder meer Files & Document Sharing, e-communites, project follow-ups, workflows en elektronische formulieren. Daarnaast kan Livelink ECM worden ingezet voor documentmanagement, e-mail-management en archivering.

John Kirkham, Executive Vice President Global Sales van Open Text: "De geïntegreerde focus van deze ECM-oplossing op samenwerking en content management staat garant voor een maximale toegevoegde waarde. We feliciteren Atos Origin als winnaar van de Globalstar Award voor de effectieve implementatie van Livelink ECM, op dit moment de omvangrijkste ECM-implementatie binnen Europa."

Eric Guilhou, bestuurslid en CFO van Atos Origin: "We hebben Livelink ECM geïmplementeerd in minder dan zes maanden. Het systeem wordt nu gebruikt door bijna de helft van onze medewerkers wereldwijd, waarmee het zich heeft ontwikkeld tot een internationaal inzetbare tool. Atos Origin is overtuigd van de business value van ECM in de huidige competitieve markt, waarin de beschikbaarheid van de juiste informatie op het juiste moment cruciaal is voor een goede strategische besluitvorming. We zijn er trots op de GlobalStar Award van Open Text in ontvangst te kunnen nemen. Het is een bevestiging van onze strategie gericht op het bieden van hoogwaardige oplossingen aan medewerkers en klanten. Daarnaast is de onderscheiding een belangrijke bekroning van de samenwerking tussen Open Text en Atos Origin."

Atos Origin heeft de implementatie Livelink ECM inmiddels voor verschillende internationale klanten succesvol begeleid. De oplossing is voor veel organisaties een effectief instrument voor snelle en efficiënte kennisdeling.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en werkt voor tal van vooraanstaande ondernemingen en voor organisaties uit de publieke sector. Daaronder bevinden zich ministeries en agentschappen, maar ook tal van grote en kleinere gemeenten. Ook ondersteunt Atos Origin vele organisaties in de not-for-profit sector, waaronder de gezondheidszorg en het onderwijs. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Over Open Text
Open Text is een leidende, onafhankelijke leverancier van Enterprise Content Management-oplossing die mensen, processen en informatie in internationale organisaties met elkaar verbinden. Het bedrijf ondersteunt bijna twintig miljoen supports almost 20 million werkplekken bij 13.000 implemnetaties in 114 landen en 12 talen wereldwijd. Voor meer informatie kunt u de website van Open Text raadplegen: www.opentext.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht