Ingezonden persbericht


Damen Shipyards kiest voor Trimergo

Apeldoorn, 17 november 2005 - Damen Shipyards Gorinchem heeft gekozen voor invoering van Trimergo C1 voor de werf in Gorinchem en voor de buitenlandse productiewerven waarmee wordt samengewerkt. Met 150 licenties wordt Damen één van de grootste gebruikers van de Trimergo-software.

Trimergo C1 gaat de integrale planning verzorgen van het gehele bouwproces en vervangt daarbij minimaal tien losstaande sub-planningen. Tevens gaat Trimergo C1 vanuit de projectplanning de materiaal- en capaciteitsplanning coördineren. Hierdoor kan iedere projectbetrokkene of manager op elk moment een up-to-date plannings- en kostenoverzicht krijgen per bouwnummer of van alle bouwnummers samen. Trimergo C1 is 100% web-based, wat de beheersing van de wereldwijd uitgevoerde projecten sterk vergemakkelijkt. Damen is inmiddels gestart met de implementatie en heeft 1 juni 2006 als geplande live-datum.

Frank Rebel, director Production & Logistics: "Onze huidige planmethodiek is ingewikkeld en tijdrovend. Door de groeiende orderportefeuille is dit niet langer hanteerbaar. Er wordt steeds vaker langs elkaar heen gepland. Dit leidt tot vervaging van het totaaloverzicht en onvoldoende afstemming van de inzet van mensen en middelen. Met Trimergo krijgen wij beter inzicht in de milestone- en detailplanningen van alle projecten en kunnen wij het proces beter beheersen en sturen. Betere controle over het project vermindert het bedrijfsrisico, verbetert de efficiëntie en verlaagt het kostenniveau."

Damen Shipyards
Damen Shipyards Gorinchem is een onafhankelijk onderdeel van de Damen Shipyards Group. Damen introduceerde het concept van het modulair bouwen van verschillende scheepstypen. Deze modulaire constructie-aanpak biedt de klanten belangrijke voordelen: concurrerende prijzen, korte levertijden en bewezen technologie en prestaties. Continue productontwikkeling heeft geresulteerd in een seriebouw-programma van verschillende typen: diverse typen sleepboten, hogesnelheidsvaartuigen, patrouilleboten en veerboten. In 2004 leverde Damen Shipyards Group 123 schepen per jaar af met 9.700 medewerkers verdeeld over 34 locaties wereldwijd. Kijk voor meer informatie op www.damen.nl.

Trimergo
Het Nederlandse bedrijf Trimergo ontwikkelt en implementeert Project Manufacturing Software, innovatieve web-based oplossingen voor projectgestuurde productiebedrijven van elke grootte. Trimergo ontwikkelt software voor de projectmatige afstemming tussen materiaal, capaciteit en engineering, binnen budget en levertijd. Naast de turn-key oplossing Trimergo T1 is er Trimergo C1, dat naadloos aansluit bij bestaande ERP-systemen, en de Project Manufacturing Suite die Trimergo samen met SAP aanbiedt. Sinds de start in 2001 hebben meer dan zestig bedrijven in Nederland, België en Groot-Brittannië gekozen voor Trimergo-software. Deze bedrijven bevinden zich in diverse branches, waaronder scheepsbouw, machinebouw, engineering en interieurbouw. Kijk voor meer informatie op www.trimergo.com.

----------
Neem voor meer informatie contact op met:

Trimergo BV

Wim Schrijver, directeur

T 055 577 73 73

P&B Communicatie

Tanja Kusters

T 0345 68 27 34