Gemeente Utrecht


2005 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
126 Vragen van mevrouw N.D. van den Broek
(ingekomen 16 november 2005)

In het stadsblad van 16 november staat een bericht over De Lunchroom in het winkelcentrum van Lunetten. Hierin wordt verteld dat, hoewel de oplevering van het pand reeds in februari is geweest en nog steeds twee kandidaten meedingen om er in te mogen, de juridische oplevering nog niet heeft plaatsgevonden.
Nu blijkt uit het artikel dat voornamelijk de gemeente nogal dwars ligt op bepaalde punten. Het gaat dan voornamelijk over een splitsingsakte.
Ook staat er in het artikel dat er al een heleboel kandidaten met ideeën voor de lunchroom zijn afgehaakt. Voor de VVD is dit in tegenspraak met gemeentelijk beleid om startende ondernemers te stimuleren en het gemeentelijk beleid: minder regels. Wij maken ons dan ook zorgen dat er vaker ondernemers "afhaken" met ondernemen. Een voorbeeld is de geplande uitbreiding van Hotel Mitland.


Dit is voor de VVD-fractie aanleiding voor de volgende vragen:

1. Is het college bekend met het genoemde artikel?
2. Klopt de weergave van de situatie met De Lunchroom in dit artikel en kan het college dat toelichten?
3. Als inderdaad het pand reeds is opgeleverd in februari en er meerdere kandidaten het wilde betrekken, waarom is dat dan tot nu toe niet gebeurd? Komt deze situatie vaker voor? Zo, ja wat moet de gemeente doen om dit proces te versnellen?
4. Heeft de gemeente betrokkenheid op de gunning van dit pand aan kandidaten? Zo ja, heeft het college enig inzicht in de reeds afgevallen kandidaten en kan het college aangeven of de lange duur van oplevering effecten heeft gehad op de uiteindelijk te verwachten kwaliteit van invulling van het pand?
5. Hoe verhoudt de beschreven situatie zich met de wens van het college om te komen tot minder regels?
6. Heeft het college inzicht op andere vergelijkbare situaties?
7. Kan het college aangeven of er meerdere ondernemers "afhaken" omdat het proces (het doorlopen van juridische procedures) aan de gemeentezijde te lang duurt?


---- --