Ingezonden persbericht


Persbericht

eService Center(TM) zorgt voor efficiëntere e-mailafhandeling bij waterleidingbedrijf Brabant Water

Wilp, 17 november 2005 - Voor een efficiëntere en snellere afhandeling van e-mail heeft waterleidingbedrijf Brabant Water het eService Center(TM) van Trinicom in gebruik genomen. Binnenkort zal dit systeem ook worden ingezet voor web selfservice. Brabant Water geeft hiermee invulling aan de ambitie om de bereikbaarheid en service aan klanten naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen.

Brabant Water gebruikte al een softwarepakket voor e-mailafhandeling, maar daarmee was het niet goed mogelijk om klantgerichte, persoonlijke antwoorden te sturen. Omdat het bedrijf een persoonlijke klantbenadering hoog in het vaandel heeft staan besloot men op zoek te gaan naar een andere oplossing. Bij de pakketselectie kwam het eService Center(TM) van Trinicom als beste uit de bus. Dankzij de automatische antwoordsuggesties verloopt de e-mailafhandeling sneller, zonder dat klanten een standaardantwoord krijgen. Bovendien werkte contactcenter HCN, dat voor Brabant Water de eerstelijns e-mailbeantwoording verzorgt, al naar tevredenheid met Trinicom.

Brabant Water gebruikt het eService Center(TM) vooralsnog alleen voor e-mail response management, per 1 januari 2006 komt daar web selfservice bij. Daarnaast handelt Brabant Water de telefoongesprekken af voor twee Brabantse waterschappen. Ook voor de registratie van al die telefoongesprekken wordt het eService Center(TM) ingezet. Kathleen Bollen, teamleider klantenservice bij Brabant Water: "Groot voordeel van het eService Center(TM) is dat het grotendeels naar eigen wens is in te richten. Ook is het een erg gebruikersvriendelijk systeem met een zeer korte inwerktijd. Wanneer het web selfservice onderdeel binnenkort live gaat, verwachten we dat het aantal binnenkomende telefoontjes zal afnemen. Het realiseren van een zo goed mogelijke bereikbaarheid is een belangrijk uitgangspunt voor ons en het eService Center(TM) sluit daar perfect bij aan."

Wilco Rietberg, Algemeen Directeur van Trinicom: "Brabant Water voorziet ruim 2,2 miljoen inwoners van vrijwel heel Noord-Brabant van drinkwater en heeft daarmee een aanzienlijk klantenbestand. De vragen van die klanten zullen veelal standaardvragen zijn, zoals vragen over nota's, het opgeven van meterstanden of het doorgeven van verhuizingen. Zulke vragen zijn uitstekend met web selfservice te beantwoorden. Ook e-mails over die onderwerpen kunnen snel beantwoord worden op basis van automatische antwoordsuggesties. Overigens is Brabant Water het eerste waterleidingbedrijf in Nederland dat gecertificeerd is door de Stichting Instituut voor Telecom Organisatie (ITO), wat betekent dat de kwaliteit en bereikbaarheid van de klantenservice goed zijn. Het eService Center(TM) zal dat alleen nog maar versterken."

Trinicom, Lathmerweg 5, 7384 AD Wilp, Tel: 0571- 26 82 60 E-mail: info@trinicom.nl, Website: www.trinicom.nl

Over Trinicom
Trinicom is een Nederlandse onderneming, gevestigd in Kasteel De Lathmer in Wilp, en specialist op het gebied van web selfservice, e-mail response management en agent support. Trinicom richt zich primair op de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van zijn kernproduct: het Trinicom eService Center(TM). Deze op internettechnologie gebaseerde standaardapplicatie is geheel in te richten op het klantcontactproces van een organisatie, en zorgt ervoor dat de belangrijkste klantcontacten snel en uniform kunnen worden afgehandeld vanuit één centrale kennisbank. Tevens adviseert Trinicom klanten bij het optimaal inrichten van een multi-channel contactcenter, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de serviceverlening via internet, e-mail en telefoon en het verlagen van de servicekosten. Trinicom is de enige Nederlandse softwareproducent van geïntegreerde eService software en mag toonaangevende organisaties in binnen- en buitenland tot zijn klantenkring rekenen, waaronder ClientLogic, Thales, Zilveren Kruis Achmea, Volkswagen/Audi, Waterschapsbedrijf Limburg en internetprovider Tiscali. Voor meer informatie zie: www.trinicom.nl.


---

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn, tel: 055 - 366 30 34, fax: 055 - 360 26 61, e-mail: frieda@influx-pr.com