Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

X(ist) in Christ lanceert officiële website

Vanaf volgend jaar: minimaal 1000 artikelen online

DEVENTER - Het christelijke jongerenmaandblad X(ist) in Christ lanceert vandaag zijn officiële website: www.xistinchrist.nl, dé startpagina voor christelijke jongeren, waar ze honderden artikelen kunnen lezen over geloof, relaties, school, vrije tijd, enzovoort, enzovoort. Ook is er een forum, webradio, een dagelijkse bijbeltekst (Brandstof), lezersreacties en zijn er handige links naar Google, Marktplaats en De Telefoongids. Verder worden er binnenkort (bijbel)studies in mp3-vorm aangeboden en kunnen jongeren zich online abonneren op het magazine.

Op de site staan nu al meer dan 200 artikelen, onderverdeeld in overzichtelijke rubrieken: Relaties, Psyche, Maatschappij, Geloof, Opinie, Muziek, Humor, Vrije Tijd, Studies, Interviews en Columns. Binnen twee jaar komen er minimaal 1000 online-artikelen op de site, die jongeren kunnen helpen om als christen te groeien in geloof.

De verwachtingen voor het succes van de website zijn hoog. "Uit de vele reacties die we kregen op de eerste twee nummers van X(ist) in Christ, blijkt dat onze lezers blij zijn dat we eerlijke en open over alles durven te schrijven. Veel lezers voelen de behoefte om over de onderwerpen door te praten. Op onze site bieden we hun deze kans", aldus Henk Jan Kamsteeg, hoofdredacteur van het jongerenmaandblad.

Bij de startcampagne van X(ist) in Christ hebben meer dan 10.000 jongeren het eerste, gratis, septembernummer aangevraagd en de reacties op het magazine zijn positief. Lezers waarderen vooral de positief christelijke toon en eerlijkheid van het blad, de actuele onderwerpen en de eigentijdse uitstraling. Een goed voorbeeld daarvan is het artikel dat X in Christ schreef over de schadelijke invloed van de clips op TMF en MTV. Dat leidde tot veel publiciteit in de media en er zijn kamervragen over gesteld.

Voor een afbeelding van de site: zie andere pagina of ga naar www.xistinchrist.nl

Noot voor de redactie (