Politie Zeeland


---


Z-7227-2005 Aangehouden wegens mishandeling

In Terneuzen, in de Herman Heijermansstraat, is vannacht rond 02.10 uur een 64-jarige Terneuzenaar aangehouden.
Hij wordt er van verdacht een 55-jarige plaatsgenoot in zijn gezicht te hebben geslagen. De mishandeling vond plaats naar aanleiding van een geldkwestie. De mishandelaar was dronken toen eea. voorviel. De man is overgebracht naar het huis van bewaring. Hij moet nog een verklaring afleggen. De 55-jarige man is lichtgewond geraakt aan zijn gezicht.


W-7228-2005 Aangehouden wegens vernieling

In de Roozenburglaan in Middelburg is, gisteravond rond 22.00 uur, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
Hij had zich de toegang tot een woning aan de Roozenburglaan verschaft door een deur te vernielen. Aan hem was eerder op de dag de toegang tot dezelfde woning ontzegd. De man is ingesloten en wordt nog verhoord.


W-7229-2005 Eenzijdig verkeersongeval

Op de Vrouwenpolderseweg in Vrouwenpolder heeft vanmorgen omstreeks 05.17 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
De bestuurder van een personenbusje, een 55-jarige man uit Hellevoetsluis, reed over bovengenoemde weg toen hij in een hagelbui terecht kwam. Hij kon zijn snelheid nog aanpassen, maar een ongeluk was, door de ontstane gladheid, niet meer te voorkomen. Zijn auto reed een sloot in en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder liep geen verwondingen op. Zijn bijrijder, een 50-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland, kwam bekneld te zitten met zijn onderbeen. De brandweer bevrijdde hem uit zijn benarde positie. Na behandeling in het ziekenhuis kon de bijrijder zijn weg weer vervolgen. De auto is total loss verklaard en weggetakeld. Het verkeer werd tijdelijk over het fietspad geleid.


W-7230-2005 Aangehouden wegens diefstal

Vanmorgen rond 08.59 uur zijn twee jongens (12 en 14 jaar oud) aangehouden op een middelbare school in Vlissingen.
Zij worden er van verdacht goederen te hebben weggenomen uit een jas die in de garderobe hing. Op dit moment worden beide jongens verhoord.


Z-7231-2005 Fietscontrole Hulst

Op 16 en 17 november heeft de politie Zeeland, in samenwerking met 3VO en het Reynaertcollege, een fietscontrole uitgevoerd op het Reijnaertcollege in Hulst.
In totaal werden van ongeveer 700 leerlingen de fietsen gecontroleerd. De algemene indruk is dat de fietsen van brugklassers wel in orde zijn, maar naarmate de jaren vorderen schort er wel het een en ander aan de fietsen. Het controleteam controleerde aan de hand van een checklist waarop de mankementen konden worden aangegeven. Bij de checklist werd een begeleidend schrijven gevoegd waar wat informatie over veiligheid van de fiets staat. Speerpunt van de controle was de verlichting op de fietsen, omdat we de donkere maanden weer in zijn gegaan en de scholieren vaak hun huizen verlaten in het donker. Op preventieve wijze hebben de politie Zeeland, 3VO en het Reynaertcollege een bijdrage willen leveren aan verbetering van de veiligheid van de fietser (als zwakke verkeersdeelnemer) op de weg.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.