Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


17 november 2005


Nunspeet - Fietskijkdag

De politie houdt op zaterdag 26 november 2005 een fietskijkdag voor de inwoners van de gemeente Nunspeet.
De kijkdag is bedoeld voor inwoners die in de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt.
Op de gemeentewerf aan de Hullerweg 121 is er die zaterdag van 09.00 - 10.30 uur de gelegenheid om de gevonden fietsen uit de gemeente Nunspeet te bekijken.
Als de eigenaar zijn gestolen tweewieler ontdekt, krijgt hij deze direct mee.
Alle gevonden fietsen uit Nunspeet, maar ook uit Elspeet, Vierhouten en Hulshorst worden ook op de gemeentewerf opgeslagen.

Vervolgens kan er vanaf 11.00 tot 12.30 uur door gedupeerden, van wie de fiets niet is teruggevonden, een fiets worden gekocht.
Deze verkoop is alleen bestemd voor gedupeerden met een bewijs van aangifte.


Harderwijk - 69 bestuurders rijden te hard

Agenten hebben woensdagmiddag (16/11) bij een politiecontrole op de Lorentzstraat 69 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 450 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Harderwijk - Auto's weggenomen

Vanaf de Roemer Visscherstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag (16/11) een auto weggenomen. Het gaat om een grijze Volkswagen Passat met het kenteken XJ-XB-45. Een 28-jarige Harderwijkse heeft aangifte gedaan.

Vanaf de Valeriuslaan werd in dezelfde nacht (16/11) eveneens een Volkswagen Passat weggenomen. Het betreft hier een blauwe Passat van het type Sedan voorzien van het keteken TR-FB-84. Een 47-jarige Harderwijker heeft aangifte gedaan.


Ermelo - Diefstal met geskimde bankpas

Een 38-jarige inwoonster uit Ermelo heeft aangifte gedaan van diefstal van geld. Er werd op 10 november geld van haar rekening gehaald in Bratislava. Mogelijk heeft men de gegevens gekopieerd bij een pinautomaat. De Ermelose heeft in de periode tussen 1 oktober en 10 november gepind in Garderen, Harderwijk, Barneveld, Putten en Ermelo. De politie wil erop wijzen alert te blijven bij het pinnen en ervoor te zorgen dat niemand de gegevens kan kopiëren. Geef je pas dus niet af aan iemand die ermee naar een kantoortje moet om de transactie uit te voeren. Betasal dan liever op een andere manier of ga zelf eerst bij de bank of postkantoor pinnen.


't Loo - Met auto tegen de boom
Een 18-jarige automobilist uit 't Loo is woensdagavond met zijn auto tegen een boom gebotst. Dit gebeurde rond 18.25 uur op de Looweg. De jongeman reed richting de Bovenheigraaf. Door onbekende oorzaak ging de auto glijden. Bij het corrigeren kwam de auto in een slip, gleed een tuin in en kwam tot stilstaan tegen een boom. De jongeman had diverse kneuzingen aan knie, hand en borst. Door wegslingerende onderdelen van de auto raakten twee geparkeerde auto's beschadigd.


Oldebroek - Reeks inbraken in auto's

In de nacht van dinsdag op woensdag (16/11) werd in zeker negen auto's ingebroken. Dit gebeurde in de Begoniastraat (1x), de ds. Otto Veeninglaan (2x), de Nobelsingel (2x), de Stationsweg (2x), de Stouwdamsweg (1x) en de van Pijkerenlaan (1x). Van de auto's werden de portieren geforceerd. Weggenomen werden autoradio's en een handsfreeset voor een telefoon. Op de ds. Otto Veeninglaan werd een buurtbewoner rond 04.00 uur wakker van gerommel. Hij zag een onbekende man in een auto inbreken en waarschuwde direct de politie. Agenten hebben iemand meer aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart.


Putten - 62 boetes bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in de 30 km zone aan de Brinkstraat reden woensdagavond (16/11) 23 bestuurders te hard. Van 250 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd.
De overtreders krijgen een boete thuisgestuurd. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 19x verlichting fiets of bromfiets niet in orde, 1x overschrijding verdrijvingsvlak, 3x niet dragen autogordel, 6x voeren mistverlichting, 1x te gladde band, 3x niet handsfree bellen, 3x opgevoerde bromfiets, 1x niet in bezit van rijbewijs, 1x verlopen APK en 1x lekke uitlaat.


Hattemberbroek- Fietsverlichting niet in orde

Agenten hebben woensdagmorgen (16/11)de schoolgaande jeugd gecontroleerd. De controle vond plaats op het fietspad aan de Zuiderzeestraatweg richting Zwolle. De verlichting van 14 fietsers bleek niet in orde. Zij kregen een boete. Deze controles vinden met enige regelmaat plaats om het aantal ongevallen in het verkeer naar beneden te brengen. De controles sluiten aan op de landelijke campagne

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --