Ingezonden persbericht


Persbericht

Swyx werft investeringsfondsen ter waarde van 9 miljoen dollar

~ ABN Amro, Wellington Partners en Deutsche Telekom's T-Systems Venture Fund, beheerd door T-Venture, investeren in groeiende IP-telefoniemarkt ~

17 november 2005 - Swyx, leverancier van softwaregebaseerde IP-telefonieoplossingen, rondt de tweede fase van zijn fondswervingscampagne af met een waarde van 9,3 miljoen dollar (7,7 miljoen euro). Swyx heeft nieuwe investeerders aangetrokken zoals ABN Amro Capital en Deutsche Telekom's T-Systems Venture Fund, beheerd door T-Venture. Daarnaast zijn er aanvullende investeringen gedaan door Swyx' primaire investeerder Wellington Partners en een aantal bestaande aandeelhouders van het bedrijf. Ook breidt Swyx de Raad van Toezicht uit met enkele belangrijke personen uit de industrie.

Met de nieuwe investeringen kan Swyx zijn productaanbod en bereik in nieuwe en bestaande markten en regio's uitbreiden. Hiermee wil het bedrijf aan de toenemende vraag naar IP-telefonie binnen de belangrijkste Europese markten van het midden- en kleinbedrijf voldoen. Volgens marktanalisten zal de markt voor IP-telefonieoplossingen de aankomende vijf jaar enorm groeien en worden traditionele hardware-gebaseerde telefoniesystemen vervangen. Inmiddels is Swyx in 2005 marktleider geworden in IP-PBX voor het midden- en kleinbedrijf in landen als Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en Nederland. (Bron: The European Corded PBX/IP-PBX Market Full 2004 Shipment Review).

"We hebben reeds grote investeringen gedaan in de R&D en de operationele infrastructuur van ons bedrijf. De nieuwe fondsen zullen gebruikt worden om Swyx' positie als innovatieve aanbieder van IP-telefonieoplossingen in het midden- en kleinbedrijf te versterken", aldus Gunter Junk, CEO bij Swyx. "We plukken reeds de vruchten van onze eerste investeringsronde; de verwachting is dat de omzet in 2005 twee maal zo hoog zal uitvallen dan in het voorgaande jaar. Het succes van Swyx' softwaregebaseerde IP-telefonieoplossingen worden verklaard door de mogelijkheden om zowel de productiviteit als de winstgevendheid voor het kanaal en eindgebruikers te vergroten."

Naast nieuwe investeerders, verwelkomt Swyx per direct enkele bekende en zeer ervaren managers uit de industrie in de Raad van Toezicht. Deze nieuwe leden hebben brede kennis en ruime ervaring opgedaan in diverse sectoren als: financiën en investeringen, mobiele telefonie, spraak- en datanetwerken, enterprises en midden- en kleinbedrijf en de IT-industrie. Ze zullen Swyx ondersteunen om zijn invloed en bereik in deze sectoren te vergroten. De nieuwe leden van de Raad van Toezicht zijn:


* Helmut Binder, Bestuurslid T-Systems International en Chief Marketing & Product Management Officer voor T-Systems Business Services;
* Frank Boehnke, General Partner bij Wellington Partners;
* Royston Hoggarth, non-executive director van Intercede group plc. en associate partner bij Wellington Partners;
* Werner Schmücking, voormalig Senior Executive bij Siemens en voormalig Vice-President van Private Networks Group;
* Daniel Wild, oprichter en CEO van GetMobile AG;
* Brent Wissink, Director bij ABN Amro Capital.

"Wij volgen de VoIP-markt al geruime tijd en hebben Swyx geselecteerd als een mogelijke winner. De producten zijn goed afgestemd op de toenemende vraag naar VoIP-oplossingen", aldus Brent Wissink, Director bij ABN Amro Capital. "Swyx heeft als een van de weinige spelers in Europa een bewezen trackrecord bij haar doelgroepklanten. Wat kenmerkend is voor Swyx' software is de brede functionaliteit, de volledige integreerbaarheid binnen bestaande IT-omgevingen zonder allerlei moeilijke complicaties en de lage total costs of ownership. Juist deze drie elementen zijn heel belangrijk binnen het SME segment."

Swyx werd in het recente MZA-rapport genoemd als de nummer één in het sub-100 enterprise segment voor IP-telefonie met een marktaandeel van 27 procent (Bron: The European Corded PBX/IP PBX Market). Met de nieuwe investeringen zal Swyx zijn positie in de Nederlandse markt verder versterken en aantrekkelijker maken voor een groter publiek.

(483 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Swyx
Swyx ontwikkelt en verkoopt intelligent softwaregebaseerde IP-telefonieoplossing. Swyx is opgericht in 1999 en het hoofdkantoor bevindt zich in Dortmund, Duitsland. Het bedrijf richt zich op het aanvullen of compleet vervangen van traditionele PBXs met een softwaregebaseerde IP-telefonie-oplossing.

Swyx' communicatieoplossing, SwyxWare, bestaat uit vier componenten: SwyxServer, SwyxGate, SwyxIt! en SwyxPhone. SwyxWare biedt diverse mogelijkheden, zoals voicemail, Least Cost Routing en uitgebreide rapportagefuncties, voorheen alleen beschikbaar via grote en dure PBXs.

Andere mogelijkheden zoals Call Routing Manager, gepersonaliseerde gebruikersinterface (skin) en CTI gaan veel verder dan de communicatiemogelijkheden van traditionele PBXs. Tegenwoordig verkopen meer dan 800 resellers in Europa SwyxWare.

Persinformatie

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: mariekev@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen Harald Bender van Swyx: Tel: +49 231 4777 360 Fax: +49 231 4777 560 E-mail: bender@swyx.com http://www.swyx.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com