Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


17 november 2005


Apeldoorn - Automobilist rijdt door na aanrijding

Een 40-jarige bromfietser uit Apeldoorn raakte woensdagmorgen (16/11) rond 08.40 uur gewond nadat hij was aangereden. De bromfietser reed over de Matenpoort. Op een gegeven moment werd hij ingehaald door een auto. Tijdens de inhaalmanoeuvre werd de Apeldoorner geraakt. Hij viel liep daarbij letsel op aan een arm en een been. De bestuurder van de auto is doorgereden richting centrum. Het is mogelijk dat deze bestuurder niets gemerkt heeft van de aanrijding. De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Fietsster gewond

Een 18-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte woensdagmiddag (16/11) rond 14.25 uur gewond na een aanrijding met een 57-jarige automobilist uit Apeldoorn. De automobilist verleende op de kruising Tichelaarsdonk / Gildenlaan geen voorrang aan de fietser, met een aanrijding als gevolg. De fietsster had lichte verwondingen aan haar hoofd. Zij werd door agenten naar huis gebracht.


Apeldoorn - Aangehouden na poging diefstal auto

De politie heeft woensdagavond (16/11) rond 23.55 uur een Edenaar en een Rotterdammer (beiden 24) aangehouden. Het tweetal wilde aan het Marktplein de auto van een 26-jarige Apeldoorner wegnemen. Dit werd gezien door getuigen, die probeerden het tweetal te stoppen. Het tweetal probeerde weg te komen en bedreigde hierbij de getuigen en de eigenaar van de auto met een mes. Bij de komst van de politie werd de Rotterdammer in bedwang gehouden door de getuigen. Agenten wisten de Edenaar op de Stationsstraat aan te houden. Zij werden in verband met het onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - Politie start onderzoek na containerbrand

De politie is een onderzoek gestart naar de containerbrand van woensdagavond (16/11) op de Spadelaan. De brand werd omstreeks 20.50 uur gemeld. De container stond vlak bij de overkapping van een appartementencomplex. Doordat de brandweer het vuur snel onder controle had, kon erger voorkomen worden. Volgens de brandweer is hier sprake van brandstichting. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.


Apeldoorn - Met auto tegen de vangrail

Een 22-jarige automobilist uit Amsterdam is woensdagmiddag (16/11) op de A1 met zijn auto in de vangrail terecht gekomen. De bestuurder kwam vanaf knooppunt Hoenderlo. Op een gegeven moment kwam hij in de berm terecht, waardoor de auto ging tollen. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de vangrail. De 18-jarige passagiere uit Amsterdam had een pijnlijke rug. Zij werd door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De auto was dusdanig beschadigd dat het moest worden weggesleept.


Apeldoorn - Onder invloed

Om het aantal gewonden in het verkeer naar beneden te krijgen laat de politie niet alleen bij aanrijdingen bestuurders blazen; tijdens alle diensten van politiemensen laat men bestuurders blazen. De pakkans wordt hiermee vergroot en misschien laat de automobilist z'n glaasje staan!
Bij één van deze controles bleek woensdagavond (16/11) een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn op de Laan van Spitsbergen onder invloed van alcohol. De man blies 1,1 prom. In verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.
Een 28-jarige automobilist uit Didam blies woensdagavond (16/11) bij de controle op de Laan van Spitsbergen 1,0 prom. De man kreeg een boete.


Apeldoorn - Vernieling

Agenten hebben woensdagmiddag (16/11) een 60-jarige Apeldoornse aangehouden, die op de Hopweg in verwarde toestand een auto had vernield. Ze had van een geparkeerde auto een ruitenwisser afgebroken en er was lakschade ontstaan op de motorkap. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau, waar de crisisdienst werd gewaarschuwd. De schade moet nog geregeld worden.


Apeldoorn - Fietsster raakt gewond

Een 29-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte woensdagmorgen (16/11) omstreeks 07.25 uur gewond na een aanrijding. Een 50-jarige automobilist uit Lutten had op de kruising Laan van Zevenhuizen / Sleutelbloemstraat de verkeerslichten niet gezien en was door het rode licht gereden. Hij reed hierbij de fietsster aan die wel groen had. De vrouw had een pijnlijke knie en arm en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Auto in brand

Vanmorgen vroeg (17/11) rond 05.55 uur stond er op een oprit naast een woning op de Ugchelseweg een auto in brand. Door de brand is de auto, die voor het brandende voertuig stond, ook zwaar beschadigd. Bij het ingestelde onderzoek is niet duidelijk geworden hoe de brand is ontstaan. Er wordt rekening gehouden met kortsluiting.


Apeldoorn - Ploertendoder in de auto

Agenten hebben woensdagmiddag (16/11) proces verbaal opgemaakt tegen een 55-jarige inwoner uit Vaasen. Bij een politiecontrole op de Asselstraat werd in de auto van de man een ploertendoder aangetroffen. De man deed afstand van het wapen en de politie maakt proces verbaal op.


Apeldoorn - Hennepkwekerij aangetroffen

Agenten hebben woensdagmiddag (16/11) bij een politieonderzoek een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Parelvisserstraat. In twee slaapkamers stonden ruim 300 planten. Door een medewerker van Nuon werd geconstateerd dat de stroom illegaal was afgetapt. Alle goederen werden in beslag genomen en zijn vernietigd. De 29-jarige bewoner en een 20-jarige man werden aangehouden. De politie maakt proces verbaal op.

In een container in een loods aan de Floralaan werd woensdagmiddag (16/11) door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden potten met restanten van geoogste planten en een 100-tal nieuwe stekken gevonden. Tijdens het ontmantelen van de kwekerij kwam de eigenaar, een 20-jarige Apeldoorner, zich melden. Hij werd aangehouden door de politie. De man deed afstand van de goederen. Deze zijn vernietigd. De politie maakt proces verbaal op.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --