Ingezonden persbericht


Luisteren naar de radio waar, wanneer en waarmee je maar wilt. Dat is de gedachte achter de website Radiocast.nl die de publieke omroep vandaag tijdens het Wereld Audio Festival in Amsterdam lanceert. De website met het luisteraanbod van de publieke omroep wordt de radioversie van de populaire videowebsite Uitzendinggemist.

Met het aanbieden van bestanden die zijn te downloaden speelt de publieke omroep in op de trend waarbij de luisteraar steeds selectiever naar de audio luistert. Via Radiocast.nl kunnen bezoekers zich abonneren op een podcast en zo automatisch radioprogramma's of -fragmenten op de eigen computer of mp3-speler downloaden.

Op dit moment zijn al van vrijwel alle omroepen één of meer Podcasts beschikbaar. In de loop van volgend jaar zullen veel meer radioprogramma's van de publieke omroep als podcast beschikbaar komen. Hiervoor wordt een speciaal productieplatform ingericht. Vanwege de juridische beperkingen die de muziekindustrie oplegt, zal het zwaartepunt van het aanbod voorlopig bestaan uit programma's met gesproken woord.


---- --