Ingezonden persbericht


Persbericht

17 november 2005

NetApp daagt industrie uit tot 'beveiliging zonder concessies'

~ Nieuwe definitie voor beveiliging data en nieuwe standaarden voor grote organisaties op komst ~

NetApp (NASDAQ: NTAP) zet een programma op poten voor 'beveiliging zonder concessies', een visie op databeveiliging van vandaag die nieuwe oplossingen wil bieden voor organisaties. NetApp's initiatief komt op een voorlopig dieptepunt in beveiliging, waarop verloren back-uptapes, nieuwe virussen, spyware en hacking aan de orde van de dag zijn. Zo kwamen in Nederland in september 1,2 miljoen patiëntdossiers op straat te liggen na de hack van journalist Karin Spaink. Haar artikel in de Volkskrant toont aan dat er nog een hoop te doen is. Daarbij hebben organisaties grote moeite om te voldoen aan nieuwe regels, zoals Sarbanes-Oxley en Basel II.

NetApp's 'beveiliging zonder concessies' heeft twee speerpunten. Ten eerste richten de meeste beveiligingsoplossingen zich vandaag de dag op het netwerk of op specifieke apparaten en personen, maar bieden ze geen bescherming voor gegevens gedurende hun hele levensloop. De 'beveiliging zonder concessies'-benadering biedt bescherming voor data, waar die zich ook bevindt.

Daarnaast zijn er geen grenzen aan wat bedrijven van hun beveiliging mogen verwachten. Ze kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om concessies te doen in prestaties, beschikbaarheid of gebruiksgemak. IT-systemen zijn daardoor veel te belangrijk geworden.

"De standaard definitie van gegevensbeveiliging is alarmerend slecht", zegt Bert van der Zande, Regional Director bij NetApp. "Lees de krant maar. Iedere dag staat er wel een nieuw verhaal in over virussen, spyware, interne gegevensdiefstal of hacking. We realiseerden ons dat bedrijven zich neerleggen bij een onacceptabel niveau van beveiliging. Ofwel hun leverancier biedt geen volledige oplossing, of ze zijn bang dat het hun bedrijfsprestaties geen goed doet. Maar met 'beveiliging zonder concessies' is dat verleden tijd."

NetApp heeft verschillende productlijnen die 'beveiliging zonder consessies' ondersteunen, zoals Decru® DataFort(TM), NetApp®-disksystemen met Data ONTAP®-beveiligingsmogelijkheden, en NetCache®-systemen voor internettoegang en beveiliging. Daarnaast werkt het samen met partners als Symantec. NetApp rolt bovendien een educatieprogramma uit om klanten bewust te maken van de risico's in databeveiliging en de manieren om hun IT-infrastructuur te optimaliseren. Het biedt ook seminars, tutorials en fora over beveiliging.

(344 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over beveiligingsoplossingen van Network Appliance Network Appliance biedt zijn klanten beveiliging zonder concessies. Sinds tien jaar marktleider in databeheeroplossingen, biedt NetApp de beste mogelijkheden om een beveiligde data-infrastructuur op te zetten.

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Bianca van Dulst, NetApp: Tel: 023-567 96 89 Fax: 023-567 96 73 E-mail: bianca@netapp.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com