Ingezonden persbericht


LONDEN IS EXTRA AANTREKKELIJK DIT NAJAAR

British Airways biedt unieke mobiele Londen gids

Als je aan Londen denkt, schieten je al gauw een aantal bekende toeristische attracties te binnen: de wisseling van de wacht voor Buckingham Palace, een bruin biertje zonder schuim en de straatartiesten van Covent Garden. Maar ook de Britse hoofdstad wordt continu vernieuwd en er valt nog veel meer te ontdekken. Zo kun je thee drinken in een modern jasje, je laten verrassen door nieuwe trendy winkelgebieden en, in plaats van schilderijen, confronterende modecreaties in een museum verwachten. British Airways heeft van al deze nieuwe en minder bekende bezienswaardigheden een overzicht gemaakt via een unieke gratis downloadbare Londen-gids, toepasbaar op PDA's en GSM's.

Via www.londoniscloser.com kun je vanuit je luie stoel thuis alvast een voorproefje krijgen van de diverse toeristische attracties in Londen. Met de gratis downloadbare stadsgids, kun je tevens heel gemakkelijk zien waar al deze bezienswaardigheden liggen en zo alvast je bezoek aan de Britse hoofdstad plannen. De stadsgids is daarna als navigatiesysteem voor interessante bezienswaardigheden te gebruiken tijdens het bezoek aan Londen. Daarbij wordt zelfs het dichtstbijzijnde metrostation vermeld. En een bezoekje aan Londen is met British Airways helemaal niet duur. Je vliegt nu al naar de Britse hoofdstad vanaf ¤ 50 retour.

Het downloaden van de stadsgids gaat eenvoudig via SMS of een speciale website. Door een SMS met de tekst LONDEN naar 6262 te sturen, ontvangt de gebruiker een gratis link voor de download. De andere mogelijkheid is te vinden op www.londoniscloser.com. Hier kan men - na Nederland geselecteerd te hebben op de startpagina - via een button onderaan aan de pagina zijn telefoonnummer invoeren. Vervolgens wordt een gratis link voor de download verstuurd.

Wie voor een weekendje Londen bezoekt, heeft niet te klagen over het ruime aanbod van winkels. Al decennia lang staat Londen bekend als modemekka. Alles is er te vinden: van tweedehands kleren op de markten van Camden en Portobello tot het deftige Fortnum and Mason. Het moderne antwoord op de boetiekjes van Bond Street en de chique warenhuizen als Harrods is de Canary Wharf. Hoewel het ontworpen is als zakelijk district, is er veel aandacht besteed aan mooie pleinen, parken en boulevards langs het water. Verder vind je een enorm aanbod aan bars en restaurantjes. Maar voor degenen die Londen willen bezoeken voor het shoppen: hier vind je maar liefst 200 winkels onder een dak. In de decemberdagen worden bezoekers geheel ondergedompeld in Kerstsfeer, compleet met Christmas caroll-zangers.

Wat Londen zo bijzonder maakt is de combinatie van traditionele gewoontes met moderne hipheid. En hoe kun je dit beter ervaren, dan te genieten van een echte Engelse Tea in een nieuw jasje gestoken. In Yauatcha wordt het theedrinken naar nieuwe hoogten getild. In dit minimalistische Kantonese restaurant in het hart van Soho kun je kiezen uit meer dan 150 soorten en zijn de gebakjes zo mooi vormgegeven dat je je bijna schuldig voelt als je er een hap uit neemt.

Voor diegenen die na het shoppen de mode nog niet zat zijn, is het nieuwe Fashion and Textile Museum van de excentrieke modeontwerpster Zandra Rhodes een aanrader. Ook voor architectuurliefhebbers is dit knalroze museum, gelegen in de hippe wijk Bermondsey, de moeite waard.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van alle plekken en toeristische attracties die Londen je te bieden heeft. Nog veel meer onontdekte plekken en wetenswaardigheden vind je terug op www.londoniscloser.com. Kijk voor meer informatie over vluchten en prijzen op www.ba.com.

Yauatcha, 15-17 Broadwick Street, W1F ODL, 0207 494 8888 / Piccadilly Circus tube Fashion and Textile Museum, 83 Bermondsey Street London SE1 3XF, www.ftmlondon.org

---
Noten voor redactie:


* Enkele feiten over de downloadbare stadsgids: - De applicatie is toegankelijk via het menu van de handheld. - De stadsgids heeft een simpele menustructuur welke zorgt voor een efficiënte navigatie door alle belangrijke gebieden, zoals: - Straten en pleinen
- Restaurants
- Uitgaansgelegenheden
- Markten
- De gehele inhoud is opgenomen in de applicatie, er is dus geen sprake van telefoonkosten tijdens het gebruik. - Er is een 'help'-sectie opgenomen, met daarin details over online in-checken, hotel boekingen, contactgegevens van British Airways, etc.


* Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GCI Holland Public Relations/Public Affairs. Gijs de Bakker (gdebakker@gci.nl), telefoon: 020 ­6768 666.


* Beeldmateriaal is te verkrijgen via GCI Holland, Gijs de Bakker: 020-676 86 66 / gdebakker@gci.nl.