Ingezonden persbericht


Persbericht

LaCie en Mandriva introduceren draagbare Linux-desktop LaCie Globetrotter 2.0

Zonder lastige migratie Linux uitproberen met USB-station

Amsterdam, 17 november 2005 - LaCie introduceert LaCie GlobeTrotter 2.0, een mobiele USB-harddrive waarop een speciaal ontwikkelde versie van het besturingssysteem Mandriva Linux Limited Edition 2005 is geïnstalleerd. Met deze draagbare Linux-desktop kunnen gebruikers van iedere pc eenvoudig een persoonlijke Linux-desktop maken. De harddrive combineert een aantrekkelijke vormgeving met een grote capaciteit van 40 GB of 80 GB.

De LaCie GlobeTrotter 2.0 is bij uitstek geschikt voor gebruikers die een grote capaciteit en krachtig vermogen nodig hebben. In tegenstelling tot CD-R's en USB-keys (die alleen geschikt zijn voor dataopslag) of laptops (zwaar en prijzig) biedt de GlobeTrotter 2.0 een complete werkomgeving in één voordelig, lichtgewicht pakket. Gebruikers hoeven de GlobeTrotter 2.0 alleen aan te sluiten op de USB-poort van een host-pc en het apparaat in te schakelen. De hardware op de host-pc wordt automatisch gedetecteerd, waarna gebruikers vrijwel direct gebruik kunnen maken van Mandriva Linux Limited Edition 2005. Nadat het werk is gedaan, kan de GlobeTrotter 2.0 eenvoudig waar dan ook worden aangesloten op een ander werkstation. De maximaal 80 GB aan gebruikersgegevens, waaronder toepassingen en persoonlijke instellingen, zijn overal te gebruiken.

"LaCie is verheugd de GlobeTrotter 2.0 in samenwerking met Mandriva te kunnen aanbieden", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Wij willen Linux-gebruikers helpen om hun persoonlijke werkomgeving eenvoudig mee te nemen van de ene locatie naar de andere. De krachtige LaCie-technologie in combinatie met Mandriva Linux maken de GlobeTrotter tot een onmisbaar systeem voor professionele gebruikers die veel onderweg zijn."

Doordat het apparaat wordt bestuurd via Mandriva Linux beschikken gebruikers over de flexibiliteit, veiligheid en het gebruiksgemak en het vermogen van de huidige Linux-systemen. Als software levert LaCie onder andere de productiviteitssuite OpenOffice.org, geïntegreerde programma's voor persoonlijk informatiebeheer, zoals Kontact en Evolution, en uitgebreide ontwikkelhulpmiddelen mee. Bij aanschaf van LaCie GlobeTrotter 2.0 biedt Mandriva gratis dertig dagen webondersteuning.

"Hoewel Linux tegenwoordig net zo gemakkelijk is te installeren en te gebruiken als bedrijfsspecifieke besturingssystemen, twijfelen sommige gebruikers mogelijk over de overstap. LaCie GlobeTrotter 2.0 neemt de barrières voor migratie naar Linux weg. Gebruikers hoeven geen installaties uit te voeren. Hardware wordt automatisch gedetecteerd en er wordt niets gewijzigd op de hostcomputer", zegt François Bancilhon, CEO van Mandriva. "Deze mobiele desktop zal zowel beginnende Linux-gebruikers als experts aanspreken. LaCie GlobeTrotter 2.0 is een uiterst stabiele en veelzijdige Linux-machine."

Kenmerken


· Via Linux opstartbare 40/80 GB USB-harddrive*, ontworpen door LaCie
· Automatische hardwaredetectie en opslag van profielen
· Vooraf geïnstalleerde Mandriva Linux Limited Edition 2005 met onder andere OpenOffice.org
· Een maand gratis lidmaatschap van Mandriva Club en Mandriva Online

Beschikbaarheid

De LaCie GlobeTrotter 2.0 USB-harddrive met vooraf geïnstalleerde Mandriva Linux Limited Edition 2005 is vanaf nu te bestellen op de websites van LaCie en is vanaf volgende maand beschikbaar via het gespecialiseerde dealernetwerk van LaCie. Verkoopadviesprijzen zijn ¤ 139 inclusief BTW (voor 40 GB) en ¤ 199 inclusief BTW (voor 80 GB). De drives worden geleverd met alle benodigde kabels en instructies. Gedetailleerde productinformatie is te vinden op http://www.lacie.com/products/range.htm?id=10036.

Mandriva
Mandriva, dat voorheen bekend stond als Mandrakesoft, is de uitgever van het populaire Mandriva Linux-besturingssysteem, een van de meest uitgebreide en gebruiksvriendelijke Linux-systemen. Het bedrijf biedt klanten in het bedrijfsleven, bij de overheid en in de educatieve sector een compleet assortiment GNU/Linux- en Open Source-software en daaraan gerelateerde services. De producten van Mandriva zijn verkrijgbaar in meer dan 140 landen via gespecialiseerde kanalen en via Mandrivastore.com, de online winkelsite van het bedrijf. Mandriva, eind 1998 opgericht heeft kantoren in de Verenigde Staten, Frankrijk en Brazilië. Mandriva wordt verhandeld op de Euronext Marché Libre (ISIN-code: FR0004159382/MLMAN; Reuters-code: MAKE.PA) in Parijs en op de OTC-beurs (aandelensymbool MDKFF) in de Verenigde Staten.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.