Ingezonden persbericht


CRM-GROUPWARE SYNCHRONISEREN VIA GPRS, UMTS en HSDPA

"Synchroniseren blijft een noodverband"

Barneveld, 17 november 2005 - Synchroniseren via een cradle en Outlook was al langer mogelijk, maar vanaf nu kunnen Covide CRM-Groupware gebruikers hun agenda en adresgegevens ook synchroniseren via WiFi, GPRS, UMTS en als het beschikbaar is HSDPA.

Door de nieuwste OpenSource technieken van SyncML in te zetten heeft Covide Virtueel Kantoor voor haar CRM-Groupware gebruikers nu de mogelijkheid gerealiseerd om PDA's en Smartphones te synchroniseren met de centrale Covide server via WiFi, GPRS, UMTS en waar het beschikbaar is ook HSDPA. Door Covide was synchroniseren eerder niet als noodzakelijk gezien, omdat de agenda-, adres- en mailmogelijkheden met browserfunctionaliteit altijd al wereldwijd beschikbaar waren. "We blijken daarmee te optimistisch", zegt contactpersoon Nancy van Baak nu. "Voor PDA's en Smartphones is de bandbreedte van GPRS en UMTS ook nu nog vaak te weinig om met name 's avonds met voldoende snelheid te kunnen werken. En daarnaast blijven er vooralsnog omgevingen waar een draadloze verbinding met het internet niet kan worden opgebouwd. Door de mogelijkheid om op elke plek met internettoegang nu wel te kunnen synchroniseren zonder andere hulpmiddelen dan je eigen telefoon, heb je de belangrijke gegevens altijd tot je beschikking."

Covide laat wel weten, de verdere ontwikkeling van haar wébgebaseerde mobiele toepassing niet te hebben stopgezet. "De synchronisatiemethode blijft wat ons betreft een noodverband. De realtime oplossing is immers bij voldoende snelheid veel efficiënter en minder foutgevoelig." aldus Van Baak.