Stork Groep NV

17-11-2005

Stork Aerospace opent Fokker Engineering Romania

Vandaag heeft Stork Aerospace de officiële opening verricht van Fokker Engineering Romania in Boekarest. Het nieuwe bedrijf is een 100% dochter van Stork Fokker AESP en zal "detail design" engineering opdrachten gaan uitvoeren onder de gecertificeerde design organisatie van Stork Fokker AESP, dat daarmee zijn engineering capaciteit op flexibele wijze kan verruimen. De verwachting is dat Fokker Engineering Romania op termijn enige tientallen medewerkers in dienst zal hebben.

Wereldwijd bestaat grote behoefte aan gekwalificeerde aerospace engineers. Dat geldt ook voor Stork Aerospace dat om deze reden toenadering zocht tot Roemenië, een land dat een lange traditie in de luchtvaartindustrie kent en de beschikking heeft over gerenommeerde opleidingen op dit gebied.
Begin 2005 werd door de polytechnische universiteit in Boekarest in samenwerking met de technische universiteit Delft, het NLR en Stork Aerospace al een overeenkomst ondertekend om met ondersteuning van de EVD een luchtvaarttechnisch kenniscentrum op te zetten, teneinde de kennisinfrastructuren op elkaar aan te laten sluiten.

Fokker Engineering Romania past bovendien in het streven van Stork Fokker AESP om zich in Roemenië verder te positioneren om flexibeler en concurrerender te kunnen opereren. Om die reden is het Stork bedrijf sinds 2003 ook al actief in de regio Bacau met de joint venture FOAR (samenwerking met het Roemeense Aerostar) voor de productie van dunne aluminium plaatdelen (sheet metal).

Stork Fokker AESP is onderdeel van Stork Aerospace. Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. In 2004 boekte de groep met 3.182 medewerkers een omzet van 495 miljoen bij een totale Stork omzet van 1,82 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Koos Huurdeman
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 53 823 146
back