Tiscali

TISCALI WINT KORT GEDING KPN OP BELANGRIJKSTE PUNT

TISCALI MAG CLAIM 'GEEN KPN MEER NODIG' BLIJVEN GEBRUIKEN

Utrecht, 17 november 2005 - Vanmiddag was de uitspraak in het kort geding voor de rechtbank van Amsterdam dat door KPN is aangespannen met betrekking tot de najaarscampagne van Tiscali.

De campagne betreft het nieuwste ADSL-product met een snelheid van 2MB, Tiscali ADSL - T2 met Telefonie, voor EUR 24,95 per maand voor de eerste drie maanden. Abonnees kunnen met dit abonnement snel internetten, gratis bellen naar vaste telefoonnummers in Nederland en voordelig internationaal en mobiel bellen via het internet.

"Geen KPN meer nodig" - een overwinning voor isp's en de consument De rechter oordeelde dat de claim "Geen KPN meer nodig" feitelijk juist is en niet als inbreuk op het merk van KPN kan worden beschouwd. Dit is een overwinning voor Tiscali maar ook voor alle Internet service providers en voor de consument. De rechter oordeelde dat: "het feit dat consumenten KPN niet langer nodig hebben,luidt een nieuw tijdperk in kan tevens als belangrijke informatie worden aangemerkt voor de gemiddelde consument. Het staat daarom Tiscali vrij consumenten hierover te informeren, zolang dat gegeven nog geen gemeengoed is."

De rechter oordeelde dat de disclaimers over de claims "EUR 24,95** per maand" en "Altijd gratis bellen*" in de televisiecommercial van Tiscali niet voldoen omdat deze teveel informatie bevatten waardoor het voor de consument moeilijk was om dit binnen het korte tijdbestek van zo'n commercial te begrijpen. Dezelfde disclaimer die Tiscali gebruikt op haar website acht de rechter wel voldoende duidelijk. De rechter heeft vooralsnog geoordeeld dat Tiscali haar claim " bespaar gemiddeld 300 euro per jaar" en het bijbehorende rekenvoorbeeld niet meer mag gebruiken, omdat Tiscali deze claim vooralsnog niet op eenvoudige en overtuigende wijze heeft onderbouwd. De rechter heeft bepaald dat Tiscali een rectificatie moet plaatsen met betrekking tot "Altijd gratis bellen" en "Bespaar gemiddeld EUR 300 per jaar" op haar website.

Tiscali is zeer verheugd met de uitspraak over de claim "Geen KPN meer nodig". Op een later tijdstip zal Tiscali bekend maken of zij in hoger beroep gaat ten aanzien van de andere punten.


* Naar vaste nummers in Nederland m.u.v. betaalde service nummers
** Voor de eerste 3 maanden

Contact voor de media:
Van Kempen Public Relations & Public Affairs, telefoon (0)70 346 3760, mobiel 0653 805 856