Ingezonden persbericht


Donderdag 17 november
Deur open: 19:00 uur, aanvang: 19:30 uur.
Prinsengracht 96

Young Urban Politics nodigt u uit om met de jongeren van Amsterdam, politie en politici hardop van gedachten te wisselen over de vraag wat nou de ideale politie voor Amsterdam zou zijn.

YUP wil weten wat goed en fout gaat in Amsterdam, maar YUP wil ook op zoek naar oplossingen voor de problemen in deze stad. Hoe kan de politie meer een afspiegeling gaan vormen van de stad? Is de identificatieplicht een goed idee geweest? Wie is er verantwoordelijk voor onze politie, de hoge heren in Den Haag, of zijn wij dat in Amsterdam zelf? Waarom is de bestrijding van overlast een taak van de stadsdelen, waar is de politie dan voor? Moet er dan soms een nieuwe gemeentelijke dienst komen die op kleine ergernissen gaat controleren, zodat de politie alleen nog maar repressief hoeft te functioneren?

Er valt dus genoeg te bespreken!

Met onder andere:
Bert Wijbenga Plaatsvervangend korpschef politie Amsterdam-Amstelland John Leerdam PvdA Tweedekamer
Fatima Elatik Wethouder jeugd Zeeburg
Hicham Darif Initiator 'En Nu iets positiefs' www.enip.nl

Female MC Zanillya 'Zane' Farrell

Voorzitters
Tarik Yousif Zwart/Wit AT5
Sanne van Osnabrugge Young Urban Politics

Deur open: 19:00 uur
Aanvang Discussie 19:30 uur
Locatie: Prinsengracht 96 (zie hieronder voor routeplan) Na afloop blijft de zaak nog lang open.

Sanne van Osnabrugge (organisator debat):
"De politie heeft twee gezichten en dat moet zo blijven. Aan de ene kant hard optreden waar het mis gaat, maar aan de andere kant moet de politie je beste vriend kunnen zijn. Dit kabinet stuurt aan op een repressieve politie, daar moeten we het in Amsterdam over hebben. Ik ben het daar in ieder geval absoluut niet mee eens!"

"Als je kijkt naar hoe de identificatieplicht heeft uitgepakt wordt duidelijk dat de politie niet zomaar alle vrijheid moet hebben om iedereen overal zomaar te fouilleren. Het is tijd dat we daar eens open en eerlijk met elkaar over gaan praten"

Over Young Urban Politics.
Young Urban Politics wil inwoners van Amsterdam en politici, telkens opnieuw, kennis met elkaars wereld laten maken. Zorgen dat jongeren in contact komen met politici en direct kunnen praten over de dingen die ze aan gaan! Politici moeten oppassen dat ze niet alleen maar 'stukken' lezen maar ook 'proeven' van wat er in de stad gebeurt. Op deze wijze wil YUP ook het politiek vertrouwen vergroten, burgers en politici met in elkaar in contact brengen en Amsterdammers van allerlei pluimage binden.

--



Ingezonden persbericht