Lieke van Lexmond helemaal Oké voor dieren

Agrofair

P e r s b e r i c h t

E m b a r g o tot woensdag 16 november 2005 - 21:00 uur

AMSTERDAM, 16 november 2005 - Actrice Lieke van Lexmond, ook bekend als Charlie uit Goede Tijden Slechte Tijden, heeft donderdagavond in Club Panama in Amsterdam de verkiezing Ik ben Oké gewonnen. Van de circa vijftig bekende Nederlanders die via de website www.ikbenoke.nl voor de Oké Trofee waren genomineerd, verwierf de GTST-ster de meeste stemmen. De actrice liet BN' ers als tv-presentatrice Wendy van Dijk en cabaretier Najib Amhali achter zich.

De verkiezing van de Oké Trofee maakt deel uit van een reclamecampagne voor het nieuwe merk Oké. De sinaasappel verschijnt sinds september op de Europese markt volgens het Fair Tradeprincipe. Lieke van Lexmond sleept met haar verkiezing vijfduizend euro in de wacht. Dit bedrag komt ten goede aan de World Society Protection of Animals (WSPA). Meer dan tienduizend kopers van Oké sinaasappels deden mee aan de internetverkiezing.

De producenten van de Oké sinaasappel hebben de gelijknamige trofee ingesteld. De telers van de oranje citrusvrucht komen uit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika en ontvangen een eerlijke prijs voor hun fruit. Tegelijk zijn de citrusproducenten aandeelhouder van het Nederlandse bedrijf AgroFair. Deze onderneming vertegenwoordigt de fruittelers in de Europese Unie. Een deel van de winst komt ten goede aan collectieve voorzieningen in het land van herkomst.

Het was tot het laatste moment een spannende strijd tussen Najib Amhali, Wendy van Dijk en Lieke van Lexmond. Amhali zou zijn prijs schenken aan de ontwikkelingsorganisatie Solidaridad. Wendy van Dijk stond voor de Stichting Doe een Wens. Maar Lieke van Lexmond mag met haar inzet voor de WSPA, die zich wereldwijd inzet voor de belangen van dieren, met de eer strijken. De actrice is heel blij met haar overwinning.

De Oké-trofee is woensdagavond uitgereikt in de Amsterdamse Club Panama door een delegatie van boeren uit Argentinië en Zuid-Afrika. De telers zijn speciaal overgevlogen om deelgenoot te zijn van groots feest in Amsterdam.

M e d e d e l i n g v o o r d e m e d i a

Vertegenwoordigers van de media worden uitgenodigd voor een persbuffet in Club Panama. Daar kunnen zij contact leggen met de fruittelers en vertegenwoordigers van AgroFair. Ook enkele boegbeelden van de actie nemen deel aan het buffet. Er is ruimschoots gelegenheid voor vragen, interviews en foto's. De citrusboeren arriveren omstreeks 20:50 uur in een verlengde Hummer.

locatie: Club Panama
adres : Oostelijke handelskade 4
1019 BM Amsterdam
aanvang: 18:00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Willa Stoutenbeek - tel 020 489 1031.

E i n d e p e r s b e r i c h t

L e t o p e m b a r g o