3 e persbericht van donderdag 17 november 2005

Eindhoven 17-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee aanhoudingen na opdringerig en agressief verkoopgedrag

De politie hield donderdagochtend omstreeks 10.30 uur in het Winkelcentrum Woensel 2 Roemenen aan van 14 en 17 jaar. De oudste is een vrouw. De twee hadden geen verblijfsvergunning en probeerden waar te verkopen zonder ventvergunning. Voorbijgangers klaagden over hun agressieve en opdringerige verkoopmethoden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Aanhouding na vernielen brievenbus

Een 17-jarige Eindhovenaar is donderdagmiddag om 15.50 uur op de Ruysdaellaan aangehouden waar hij met zijn vuist een deuk in een brievenbus sloeg. De man was het oneens dat zijn brommer door de politie voor een technisch onderzoek in beslag werd genomen. De brievenbus moest het daarop ontgelden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Minderjarige aangehouden

Een 16-jarige Eindhovenaar is donderdagmiddag om 12.30 uur door de politie aangehouden. Dat gebeurde op een schoolterrein aan de Karel de Grotelaan. De verdachte, geen leerling van de school, werd door de conciërge herhaalde malen verzocht het schoolterrein te verlaten. De verdachte werd daarop agressief richting de schoolmedewerker. De gewaarschuwde politie moest de verdachte met boeien overbrengen naar het politiebureau omdat hij zich ook richting de politie agressief opstelde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fietsster geschept door losgeslagen aanhangwagen

Een 68-jarige fietsster uit Helmond raakte donderdagmiddag omstreeks 12.00 uur gewond toen een losgeslagen aanhangwagen haar op de Van der Weidenstraat schepte. Dat gebeurde toen de aanhanger over een verkeersdrempel werd getrokken door een personenauto. Uit onderzoek blijkt dat de aanhangwagen door de 71-jarige Helmondse autobestuurder niet goed was bevestigd. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Inbraak woning

Donderdag tussen 13.30 en 14.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Kardinaalspad. De buit bestaat uit onder andere een spelcomputer, sieraden, 2 fotocameras en geluidsapparatuur. Er is ook een onbekende hoeveelheid geld gestolen. Van de mogelijke dader is een signalement bekend. Het zou gaan om een man met een zon gekleurde huidskleur. Hij heeft ronde, bolle wangen. Lengte: 1.80 m. De man heeft zwart haar, dat half golvend achterover is gekamd. Hij droeg een driekwart suède jas. Kleur: donkerbruin. De dader wist de woning binnen te dringen door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Getuigen die mogelijk iets gezien hebben, kunnen contact opnemen met Politie Brabant zuid-Oost, telefoon: 0900-8844

Veldhoven: Twee aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft donderdagochtend omstreeks 9.45 uur op een school aan de Zoetstraat twee jongens van 14 jaar aangehouden. Het gaat om een Eindhovenaar en een Veldhovenaar. Een van hen zou een 14-jarige Veldhovense leerling van de school in de maag hebben gestompt. De andere verdachte zou een leraar, die tussenbeide kwam, hebben geslagen. De twee zijn geen leerlingen van de school. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte van de mishandeling.