MOJO: A-Ha terug naar Nederland

20.07.2005 / 14:26 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

Mojo Concerts, Delft, 20 juli 2005

A-HA TERUG NAAR NEDERLAND

Het Noorse trio A-Ha wist met hun synthesizerpop halverwege de tachtiger jaren een enorme populariteit op te bouwen met de hitsingles 'Take On Me' en 'The Sun Always Shines on TV'. Op 18 november geeft de band een eenmalig concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

De single 'Take On Me' moest drie keer opnieuw worden uitgebracht door de platenmaatschappij maar stootte in november 1985 in één klap door naar de top van de hitlijsten. De inmiddels wereldberoemde videoclip waarin video-opnames met animatie werden gemixt maakte dat de clip niet alleen door MTV Europe werd opgepikt, maar ook in Amerika een hit werd. Begin 1986 scoren de heren met hun tweede single 'The Sun Always Shines On TV' weer een nummer 1-hit en het bijbehorende album 'Hunting High and Low' eindigt dan ook hoog in de internationale albumlijsten van dat jaar.

Ook het opvolgende album 'Scoundrel Ways' (oktober 1986) wist twee hits voort te brengen: 'I've been losing you' en 'Cry Wolf'. Na een succesvolle wereldtournee verzorgde A-Ha in 1987 de soundtrack van de James Bond-film 'The Living Daylights'. Een remix hiervan is terug te vinden op het derde album 'Stay on These Roads' uit 1988. Na nog twee - minder succesvolle albums - te hebben uitgebracht in het begin van de jaren negentig werd het echter even stil rondom het trio.

Maar het Noorse bloed kruipt waar het niet gaan kan; In de zomer van 2000 komt A-HA met het album 'Minor Earth Major Sky' waarna nog een aantal tournees en verzamelalbums volgen. Onlangs trad het trio op tijdens Live 8 in Berlijn, het door Bob Geldof georganiseerde wereldwijde benefietconcert voor armoedebestrijding. A-Ha was voor het laatst in Nederland te zien in 2002.

A-HA
Vrijdag 18 november 2005
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: EUR 35 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.