Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Wetenschapsquiz voor studenten wegens succes vervolgd

Na het grote succes van de première van de wetenschapsquiz voor studenten in 2004 vindt vrijdag 18 november opnieuw de studentenversie plaats van deze televisiequiz van de VPRO. De studentenvariant wordt georganiseerd vanuit het landelijk samenwerkingsverband Studium Generale (SBSG) door de Vrije Universiteit in nauwe samenwerking met NWO en de VPRO.

De quiz is bedoeld voor teams van drie studenten. Opgeven kan nog via www.nwqs.nl. Er zijn drie ronden: eerst een ronde van 45 minuten, waarbij alle teams 45 open vragen moeten beantwoorden. De tweede ronde bestaat uit acht meerkeuzevragen (de klassieke wetenschapsquiz-vragen) waarvan de antwoorden vervolgens worden toegelicht. Tijdens de eerste twee ronden strijden alle teams om een plaats in de top 10. Het winnende team wint zoals gebruikelijk een ontdekkingsreis.

De beste tien teams strijden vervolgens in de derde ronde om een plaatsje in de televisie-uitzending van de Nationale Wetenschapsquiz. Bij deze ronde hoort ook een debat met de zaal over de antwoorden.