Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Conferentie Kunst en Cultuur

U bent van harte welkom om op vrijdagmiddag 18 november deel te nemen aan een conferentie over kunst en cultuur. De stadsdeelraad heeft hiervoor het initiatief genomen om, nu de nota `Bouwen aan kunst' is vastgesteld, met diverse betrokkenen van gedachten te wisselen.

Tot de betrokkenen behoren natuurlijk stadsdeelbewoners, maar ook raadsleden, kunstenaars die in ons stadsdeel werkzaam zijn, verenigingen en organisaties, woningcorporaties, schooldirecties, portefeuillehouders en ambtenaren.

Het doel van deze conferentie is het beantwoorden van vragen als: welke ontwikkelingen dienen zich aan? Welke `spelers' zijn actief en welke rol spelen ze? Maar ook: wat is de rol van het stadsdeel?

De conferentie wordt geleid door Saskia Bruines (gemeenteraadslid Amsterdam, lid van de commissie Zorg, Cultuur, Lokale Media en Monumenten).

Programma

12.30 - 13.00 uur: Ontvangst met lunch

13.00 - 13.10 uur: Opening door Anton Ederveen (portefeuillehouder Welzijn, Onderwijs en Sport van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer)

13.10 - 13.45 uur: `Geuzenveld-Slotermeer in breder perspectief', beleidsontwikkelingen en het kunstenplan 2005 - 2008, door Bert Janmaat, secretaris Amsterdamse kunstraad.

Inspirerende voorbeelden: kunst en cultuur in de praktijk in Geuzenveld-Slotermeer

13.45 - 16.30 uur


1. De P. J. Troelstraschool uit Geuzenveld-Slotermeer is een `kunstmagneetschool'. Welke plaats nemen kunst en cultuur binnen het lesprogramma in? Hoe wordt ingespeeld op de stedelijke ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie en wat betekent dit voor de nabije toekomst? Door Marina Brito de Campos, directeur.


2. NOVA college
Hoe integreert deze VMBO school kunst en cultuur in haar programma? Een enthousiaste en gedreven docent organiseert er bijvoorbeeld debatten en theaterworkshops; wat is de respons? Door Rita Hendriks, docent CKV en leerlingen.


3. De imaginaire verbouwing (op locatie in Buurt 9) Het kunstproject `De imaginaire verbouwing/Platform 9' zal in het kader van de stedelijke vernieuwing uitgevoerd worden in Buurt 9. Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, woningcorporatie Kristal/Het Oosten en stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Drie kunstenaars starten dit project in februari 2006; wij nemen een kijkje in de keuken van een project en in de buurt waar het plaats zal vinden. Door Hieke Pars, Michiel Voet en Jeroen Bisscheroux.


4. Broedplaats De 1800 roeden
Deze broedplaats in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer is met de oplevering van twintig nieuwe ateliers een forse stap dichterbij het doel gekomen: een bruisend centrum worden voor kunst.

Nu de beslommeringen van bestemmingsplannen, bouwvergunningen en verbouwing achter de rug zijn, wordt het tijd om de banden met het stadsdeel te versterken. Hoe kan dat de komende jaren in zijn werk gaan? Door Wijnanda Willemse, projectleider.


5. Talentontwikkeling: Studio West
In mei 2004 geopend en met succes draaiend op een divers aanbod van beeld- en geluidsregistratie, muziek, dans, theater. Hoe zal deze Studio, met inbreng van jongeren uit de buurt zich verder ontwikkelen? Maar ook: weten jongeren vanuit Geuzenveld-Slotermeer de weg naar Studio West te vinden? Door Wendy de Vries, projectleider.

16.30 - 16.40: Korte pauze

16.45 - 17.15: Slotdiscussie: kunst en cultuur in Geuzenveld Slotermeer richting 2010, onder leiding van Saskia Bruines.

17.20 - 17.25: Slotwoord Anton Ederveen

17.30: Borrel

Locatie
De conferentie vindt plaats in de grote zaal op de eerste etage van welzijnscluster 'Het Pluspunt', Albardakade 5 - 7.

U vindt dit gebouw pal achter de keerlus van tramlijn 13, naast het Lambertus Zijlplein.

Meer informatie en aanmelden
Deelname aan deze conferentie is gratis. U kunt tot en met 15 november aanmelden bij Martijn de Graaf (beleidsmedewerker kunst en cultuur, e-mail mdgraaf@geuzenveld.amsterdam.nl, telefoon 020 889 83 53). Ook kunt bij hem terecht voor meer informatie.