Kennisnet

Campagnes
Leraren in opleiding strijden om hoofdprijs ThinkQuest Docent & Student

10-11-05

Vakjury ziet kwaliteit ingediende websites toenemen

Studenten en leraren strijden op vrijdag 18 november in het Huis van de Toekomst in Rosmalen om de beste educatieve website voor leerlingen uit het basis en voortgezet onderwijs. Er zijn 30 teams genomineerd voor de finale van ThinkQuest Docent & Student, een WEBstrijd van stichting Kennisnet. De vakjury is weliswaar kritisch over de kwaliteit van de ingediende websites, maar ziet progressie: "Er zit een aantal parels van websites bij", aldus vakjuryvoorzitter Annet Kil-Albersen van Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL).

Stijgende lijn zichtbaar
Een online jury en een vakjury met deskundigen op het gebied van ICT en onderwijs hebben zich gebogen over de ingezonden websites. Deze zijn beoordeeld op educatieve waarde, originaliteit, toepassing van internetmogelijkheden, interactiviteit en technische kwaliteit. Annet Kil-Albersen: "Bij de inzendingen zien we een stijgende lijn vergeleken met vorig jaar. Wat nog wel beter kan, is het toepassen van alle mogelijkheden van ICT. Ook wordt er nog te weinig gekeken naar de belevingswereld van leerlingen. Dat is jammer."

Wie wint de hoofdprijs?
Wie gaat er als hoofdprijswinnaar naar huis en ontvangt uit handen van Toine Maes, algemeen directeur van Kennisnet, een cheque ter waarde van EUR 5.000? Dat is de hamvraag op de finale van ThinkQuest Docent & Student. Daarnaast zal Wim Veen, hoogleraar Didactiek en Onderwijsontwikkeling aan de TU in Delft, een presentatie geven over `homo zappiens', de huidige generatie leerlingen die al zappend informatie consumeert. De finale wordt gepresenteerd door Martine Kruider, programmamaker bij onder meer Zapp.

Over ThinkQuest
ThinkQuest van Kennisnet is dé onderwijs WEBstrijd. Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in het basis, voortgezet en beroepsonderwijs uit om mee te doen aan een van de ThinkQuest WEBstrijden. Dit zijn: ThinkQuest Junior voor de basisschool, ThinkQuest Scholier voor het voortgezet onderwijs, ThinkQuest Beroepsgericht voor het middelbaar beroepsonderwijs en ThinkQuest Docent & Student voor docenten en leraren in opleiding. Met ThinkQuest worden educatieve en vaak originele websites voor het onderwijs gebouwd. ThinkQuest is een educatief avontuur waarmee Kennisnet het gebruik van ICT in het onderwijs op een leuke en leerzame manier wil stimuleren.

Alle ingezonden websites en informatie over de finale en de finaleteams zijn te bekijken op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl
de redactie