Gemeente Wijdemeren


Dorpscentrum Oud-Loosdrecht
Nog even geduld a.u.b.

Op 1 en 7 november is de projectgroep intensief doorgegaan met het schetsplan dat ze op 18 en 19 november in Volendam had gemaakt. Telkens ziet ze weer zaken die nog verbeterd kunnen worden zonder dat de hoofdopzet (zie beschrijving van 20/10/05) wordt aangetast. Architect Boiten/Factor heeft nu de opdracht om het geheel opnieuw uit te werken en ook om de 3D-simulatie nog aansprekender te maken.

Deze bevat nu nog gebouwen met blinde muren en je krijgt pas een goede beeld als ook de ramen, deuren en daken worden ingetekend. Dat kost tijd; iets meer dan we hadden gehoopt. Daarom vraagt de projectgroep uw geduld en begrip voor het feit dat ze de tekeningen pas na 1 december, als ze zelf de resultaten gezien heeft, "naar buiten" brengt. Ze doet dat dan door het plan af te beelden op een volle pagina in de Nieuwsster (vermoedelijk die van 7 december). In dezelfde week treft u het plan dan waarschijnlijk ook aan in de Gooi- en Eemlander en het WijdemerenJournaal.

Uit het voorgaande zult u begrijpen dat de groep er vertrouwen in heeft dat het schip nu ook daadwerkelijk de haven gaat binnenlopen. We verwachten dat u benieuwd bent hoe het schip (het plan) eruit ziet. De informatieavond (die gepland was op 30 nov.) willen we dan ook zeker door laten gaan, maar wel iets later t.w. op 14 december om 20.00 uur in Ottenhome. Op die avond kunt u nog verbetervoorstellen doen en de projectgroep is bereid daar serieus naar te kijken. In de tussentijd zit de groep niet stil en beraad zij zich over de manier waarop bepaalde commerciële voorzieningen (o.a. winkeltjes) die mogelijk niet geheel `marktconform' geëxploiteerd kunnen worden straks toch levensvatbaar zijn. En natuurlijk tracht de gemeente het met de individuele grondeigenaren van het zgn. "tussengebied'' al eens te worden over hun verplaatsing naar geschikte plekken in het nieuwe plan. Bovendien wordt er nog een check uitgevoerd op het bestemmingsplan en de exploitatieopzet. En tenslotte werkt de groep aan een convenant dat door alle projectgroepleden wordt onderkend.

Ad de Regt
Procesbegeleider
Dorpscentrum Oud- Loosdrecht
(06 15017811)