Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 15 november 2005 P105

Bedrijventerrein Westkanaaldijk Sluis in een nieuw jasje

Vrijdag 18 november wordt de herinrichting van de openbare ruimte van het bedrijventerrein Westkanaaldijk en Sluis (WKS) officieel afgerond. De opknapbeurt van het bedrijventerrein, dat deels op Nijmeegs en deels op Beunings grondgebied ligt, vormde een belangrijk onderdeel van de totale revitalisering van het bedrijventerein.

De gemeenten Beuningen en Nijmegen hebben de afgelopen jaren, met financiële steun van de provincie Gelderland en Brussel, bijna 4 miljoen euro geïnvesteerd in het bedrijventerrein ten westen van het Maas-Waalkanaal. De openbare ruimte in het gebied is opgeknapt, het groen is verbeterd, wegen opgeknapt, er zijn vrijliggende fietspaden gekomen en extra parkeerplaatsen. Verder is er nieuwe verlichting gekomen.

Voor de ondernemers die zijn aangesloten bij de ondernemersvereniging is er een Facility Point ingericht. In dit verzamelgebouw zijn verschillende ondersteunende bedrijven gevestigd zoals een bedrijf dat secretariële ondersteuning biedt, een cateringbedrijf, een uitzendbureau, een schoonmaakbedrijf en -binnenkort- een personeelsconsulent. Verder zijn er ruimtes in het gebouw waar de ondernemers vergaderingen en cussussen kunnen houden. Op de parkeerplaats bij het verzamelgebouw kunnen vrachtwagenchauffeurs veilig overnachten. De ondernemers hebben zelf financieel bijgedragen aan de realisering van het Facility Point.

Om de samenwerking tussen de bedrijven en de gemeenten te vergroten is een parkmanager aangesteld. Deze parkmanager moet ervoor zorgen dat de ondernemers meer gaan samenwerken en daardoor kosten kunnen besparen. Voorbeelden hiervan zijn afspraken over afvalinzameling, het bundelen van transport, inkoop van energie en bewaking. Het is de bedoeling dat de samenwerking verder wordt uitgebreid naar de andere bedrijventerreinen in Nijmegen en de regio.

De revitalisering van het bedrijventerrein houdt niet op bij de oplevering van de openbare ruimte. Een nieuw initiatief is de aanleg van een glasvezelnetwerk dat geavanceerde communicatietechnieken mogelijk maakt.

Veilig ondernemen
Een belangrijk aspect van de revitalisering is de beveiliging van het bedrijventerrein. Op 18 november ondertekenen de bedrijvenverening WKS en de gemeenten Beuningen en Nijmegen een samenwerkingsconvenant voor het Keurmerk Veilig Ondernemen. De verschillende partijen gaan gezamenlijk veiligheidsmaatregelen nemen die moeten leiden tot een veilig bedrijventerrein.

Voor de redactie
U bent van harte welkom bij de oplevering van het bedrijventerrein WKS op vrijdag 18 november a.s van 16.00 tot 18.00 uur in het Facility Point aan de Microweg 21.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marij Delissen, doorkiesnummer 2382