Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Fons van Westerloo gast-presentator bij MoveYourAss

Verder bezoekt MoveYourAss de Franse voorsteden om de rellen te onderzoeken.

ROTTERDAM, 16 november 2005: Aanstaande vrijdag 18 november om 19.55 is Fons van Westerloo, de huidige baas van RTL als gast-presentator te zien in MoveYourAss op Nederland 3. Hij vertelt hierin over zijn aanwezigheid bij de Cyprus-oorlog, waarna Ayberk als presentator de huidige situatie op Cyprus zal beleven. Ook is in deze aflevering te zien hoe onze MYA presentator Johan de buitenwijken van Parijs bezoekt, waar op dat moment massale vernielingen aan de gang zijn.

Van Westerloo was in 1969 aanwezig op Cyprus, waar toen een oorlog gaande was tussen Grieks- en Turks-Cyprioten. Sinds 1974 is Cyprus namelijk verdeeld in een Grieks-Cypriotisch en een Turks-Cypriotisch deel. Deze twee delen worden tot nu toe nog steeds gescheiden door de zogenaamde 'Green Line'. MoveYourAss stuurde hier een presentator naartoe. De Turks-Nederlandse Ayberk ging in Cyprus de situatie voor ons aan de tand voelen door met beide partijen te praten. Als Cyprus immers toe wil treden tot de Europese Unie, dan zal dit conflict eerst opgelost moeten worden.

Frankrijk is de afgelopen tijd erg veel in het nieuws geweest met betrekking tot de grote rellen in voorsteden en buitenwijken. Ook daar heeft MoveYourAss een presentator op af gestuurd. Johan reisde af naar de Parijse buitenwijken om aan den lijve te ondervinden hoe de jongeren daar op dit moment leven. Hij bezoekt hierbij het elektriciteitshuisje waarin op 27 oktober dit jaar 2 jongens werden geëlektrocuteerd. Dit huisje gaf de aanleiding voor de rellen. Natuurlijk komt de 'waarom-vraag' bij dit item aan bod. Johan praat met jongeren die in de banlieues wonen over hun motieven en zoekt met hen naar een oplossing.

De aflevering over Cyprus en Frankrijk wordt uitgezonden op 18 november om 19.55 uur op Nederland 3. MoveYourAss is een programma van LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl. De kleinste omroep met de grootste idealen.

EINDE PERSBERICHT

--------------------------------------

Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal: Mattheus Bleijenberg: 010 - 288 2280 / 06-53353793

--
Met vriendelijke groet,

Daphne van der Vegt
Stagiaire Dierenwelzijn / Communicatie

LLiNK de nieuwe omroep
Lloydstraat 5
3024 EA Rotterdam
T: +31 (0)10 288 2282
M: +31 (0)6 48 42 57 62
F: +31 (0)10 28 82 200
E: daphne@llink.nl
I: www.llink.nl

LLiNK, de kleinste omroep met de grootste idealen, maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt vanaf september 2005 uit op Nederland 3, Radio 1, 747AM en 3FM en www.llink.nl