Gemeente Ferwerderadiel

Opening nieuwe openbare basisschool Ferwert

Op vrijdag 18 november a.s. vanaf 13.45 uur wordt de nieuwe openbare basisschool Op 'e Trije in Ferwert geopend.

In november 2004 werd gestart met de bouw van deze nieuwe OBS met peuterspeelzaal. Het ontwerp is gemaakt door Van Overbeek Tromp architectuur bv Joure en de bouwwerkzaamheden werden uitgevoerd door hoofdaannemer Bouwbedrijf Bloemsma b.v. Hallum. Het ontwerp omvat een drieklassige basisschool. In overleg met de school is een ontwerp gemaakt waarin veel ruimte is gereserveerd voor extra (zelfstandige) werkplekken.

In 2002 heeft de gemeenteraad een budget voor de nieuwbouw van de basisschool vastgesteld. De planologische voorbereiding nam mede vanwege het nieuwe bestemmingsplan ca. 18 maanden in beslag.

De raadscommissie bracht in juni 2004 een positief advies uit over het bijbouwen van een op zichzelf staande peuterspeelzaal waarop planaanpassing heeft plaatsgehad.

In de gemeente Ferwerderadiel is grote vraag naar de peuterspeelzaal. Om aan de vraag te kunnen voldoen is inmiddels zelfs al een extra kracht aangesteld.
De peuterspeelzaal, die vorige maand is geopend, is gehuisvest in het nieuwe gebouw van OBS Op 'e Trije, maar heeft een eigen ingang.

Meer info?
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de heer S. Terpstra, telefoon (0518) 41 88 76.