Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 18-11-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Grote verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een grote verkeerscontrole op diverse lokatie rondom Utrecht uitgevoerd.

Tussen 20.30 en 02.30 uur werd door de Regionale Verkeersdienst van de politie Utrecht en een groot aantal partners waaronder: de Koninklijke Marechaussee Utrecht en Soesterberg, Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Rijksdienst voor het Wegverkeer, 3VO, ANWB Wegenwacht en Rijkswaterstaat Utrecht gecontroleerd op een groot aantal op en afritten en snelwegen rondom Utrecht.

In totaal werden ruim 7000 bestuurders gecontroleerd. Hiervan reden 1085 autos te hard. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet kunnen tonen van de autopapieren, slechte technische staat van het voertuig, het rijden onder invloed en het maken van verkeersovertredingen. Zeven bestuurders hadden nog boetes openstaan.

Aan het begin van de controle werden 3 mannen aangehouden die hun auto vol hadden liggen met wietplantjes en zakken met geoogste toppen. Allen werden ingesloten voor onderzoek.

Van 6 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd i.v.m. snelheidsoverschrijdingen van meer dan 50 km/uur. Een man uit Amsterdam reed met 212 km/ uur langs een radarcontrole op de A2. Hij bleek al vaker zijn rijbewijs te zijn kwijt geraakt en verklaarde vaak met extreem

hoge snelheden + 200 km/uur te rijden. Hij had hiervoor zijn auto speciaal laten opvoeren.

Tijdens de controle werden ook taxi's gecontroleerd. Zes chauffeurs kregen een bekeuring, omdat zij hun papieren niet in orde hadden. Een taxichauffeur bleek nog voor 2000 euro aan

openstaande boetes te hebben. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Demonstratie

UTRECHT - Op 17 november 2005 vond in de binnenstad van Utrecht een demonstratie (Streetrave) plaats van krakers met het motto Geen ontruiming voor leegstand. Voor deze demonstratie was geen kennisgeving gedaan. De politie heeft deze demonstratie begeleid.

Omstreeks 19.00 uur verzamelden zich 50 demonstranten op het Smakkelaarsveld. Op aanwijzing van de politie volgden zij de route Vredenburg, Lange Elisabethstraat, Steenweg, Hanengeschrei, Vismarkt naar de Stadhuisbrug. Daar was net een wake afgelopen met mensen die de dood van de 11 slachtoffers van de Schipholbrand hadden herdacht.

Een aantal mensen van de wake was nog aanwezig waaronder twee personen met een spandoek waarop een beledigde tekst te lezen was. Aan een eerder verzoek van de organisatoren van de wake aan deze mensen om weg te gaan werd geen gehoor gegeven.

Op het moment dat de groep demonstranten aankwam bij de stadhuisbrug
-omstreeks 20.20 uur - is door de politie dit spandoek, dat zou kunnen leiden tot verstoring van de openbare orde, in bewaring genomen. Dit leidde enkele minuten tot enige onrust. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Omstreeks 21.00 uur was het einde van de demonstratie.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De beveiliging van een winkel aan de Rijnkade heeft donderdagavond een winkeldief aangehouden.

Omstreeks 20.40 uur zag de beveiliging dat een man kleding meenam en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De 31-jarige winkeldief uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. In een tas die man bij zich had trof de politie vier nieuwe broeken aan die van diefstal afkomstig waren. De Utrechter bleek een veelpleger te zijn en werd ingesloten op het bureau.

Aangehouden voor het vernielen van een fiets

UTRECHT Op de St. Jacobsstraat heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen aangehouden voor het vernielen van een fiets.

Door getuigen werd naar de politie gebeld omdat zij hadden gezien dat twee mannen in de Waterstraat een fiets hadden vernield. Na een korte zoektocht trof de politie de mannen in de St. Jacobsstraat aan. Beiden 20 en 21 jaar uit Utrecht - werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.