Gemeente Zwolle

Nog 47 projecten in de race voor de Zwolse Onderwijsprijs

De jury van de Zwolse Onderwijsprijs heeft 47 innovatieve onderwijsprojecten van Zwolse scholen ontvangen. In een periode van vier maanden heeft bijna de helft van alle onderwijsinstellingen in Zwolle een of meerdere projecten ingediend. "De Zwolse Onderwijs Innovatieprijs leeft", is de conclusie van wethouder Peter Pot. Zwolle is volgens de directeur van het Instituut Nationale Onderwijsprijs de eerste gemeente die een lokale onderwijsprijs uitreikt.

De Zwolse Onderwijs Innovatieprijs is verdeeld in drie categorieën: het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs (mbo/hbo). In iedere categorie is het winnende project ¤ 1250,-- waard. Daarnaast ontvangen de winnaars een trofee die ontworpen wordt door Afke Leoniek Kuyper, in het kader van de Zwolse Onderwijsprijs. Binnenkort maakt de jury bekend welke projecten genomineerd zijn. Wethouder Peter Pot maakt de winnaars van de Zwolse Onderwijsprijs bekend. De officiële uitreiking vindt plaats op 24 november om 19.00 uur in de burgerzaal in het stadhuis.

Meer informatie over de Zwolse Onderwijs Innovatieprijs is te vinden op www.onderwijsprijszwolle.nl (zie link onderaan deze pagina)