Politie Hollands Midden

Datum: 18 november 2005

Noordwijk/Noordwijkerhout Alcohol- en verkeerscontrole

Het politieteam van Noordwijk heeft donderdag 17 november van 21.30 tot 02.00 uur een alcohol- c.q. verkeerscontrole gehouden op de Nieuwe Zeeweg, de Beeklaan en de Van de Mortelstraat in Noordwijk en op de Gooweg in Noordwijkerhout. Er werden in totaal drieënveertig bekeuringen uitgeschreven voor rijden onder invloed (5), het niet direct kunnen tonen van een rijbewijs (20), het niet direct kunnen tonen van een kentekenbewijs (7), het niet dragen van de autogordel (7) en verder voor verlichting en onnodig claxonneren

Warmond Aanhouding na verlaten plaats ongeval

De politie heeft donderdagavond, 17 november, een 17-jarige jongen uit Roelofarendsveen aangehouden nadat hij was doorgereden na een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde op de Watertuin nabij het Vennemeer. De Vener was met zijn bromfiets tegen de achterzijde van een auto gereden. De Vener dacht dat hij voorrang zou krijgen van de automobilist, een 48-jarige man uit Hechtel, en reed door. Toen hij zag dat de auto toch optrok remde hij af. Een aanrijding was echter niet meer te voorkomen. De Vener heeft verklaard dat hij geschrokken was van de aanrijding en dat hij niet in het bezit is van een bromfietscertificaat. De jongen was daarom weggerend, met achterlating van zijn bromfiets. Getuigen herkenden de jongen.

Hillegom Man aangehouden wegens openbare schennis Een 51-jarige man wonende in de politiciwijk is op vrijdag 18 november, rond 05.45 uur, aangehouden wegens het plegen van openbare schennis. Een krantenbezorgster attendeerde de politie op de man die zichtbaar naakt in zijn huis liep. Agenten hebben de man in de woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie heeft aangifte opgenomen van de krantenbezorgster.

Leiden Inbraak, vermoedelijk twee daders De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak aan de Paramaribostraat. Op donderdag 17 november, tussen 19.10 en 20.10 uur, is er door nog onbekende mannen ingebroken waarbij zij onder andere een televisie hebben buitgemaakt. Een getuige heeft twee mannen gezien die een groot voorwerp droegen, vermoedelijk de televisie. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner en zet het onderzoek voort.

Leiden Conflict Een conflict tussen omwonenden heeft ertoe geleid dat de politie zich in de zaak heeft moeten mengen. Agenten hebben op donderdag 17 november, omstreeks 17.20 uur, een 17-jarige Leidenaar aangehouden wegens mishandeling. De jongen had ruzie over een fiets met een buurvrouw. Hij ging aan de deur om verhaal te halen, wat uitmondde in een woordenwisseling. Uiteindelijk wilde de jongen een voorwerp richting het raam gooien om deze te vernielen, maar deze kwam tegen de vrouw aan. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling op het politiebureau. De jongen is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Een proces-verbaal zal opgemaakt worden door de agenten.

Gouda Aanhouding na diefstal uit auto

De politie heeft donderdagavond, 17 november, twee Gouwenaren van 19 en 26 jaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. De politie had een melding gekregen van een inbraak in een auto op het Hammarskjoldhof. De inbreker was na de inbraak in een auto gestapt. De getuige had de rijrichting van de auto, een kentekennummer en een signalement van de verdachte doorgegeven aan de politie. De politie hield de auto staande op de Wiarda Beckmanstraat. De twee verdachten, inzittenden van de auto, werden aangehouden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee. Bij de inbraak in de auto was een ruit ingeslagen waarna een laptop werd buitgemaakt.

Ouderkerk aan den IJssel Rijden onder invloed van alcohol

De politie heeft donderdagavond, 17 november, een 33-jarige bromfietser uit Lekkerkerk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser reed over de Kerkweg in de richting van de C.G. Roosweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 53-jarige automobilist uit Ouderkerk aan den IJssel aanrijden. Bij een wegversmalling kwamen de twee met elkaar in botsing. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Wel bleek dat de bromfietser te veel gedronken had. Een blaastest gaf een resultaat aan van 665 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de bromfietser wordt proces verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Geparkeerde auto aangereden Een geparkeerde auto op de Kievitdreef is beschadigd teruggevonden door de eigenaar van de auto. Een getuige heeft verklaard op donderdag 17 november, omstreeks 19.50 uur, een auto tegen de geparkeerde auto op te zien rijden. De verdachte auto is er vervolgens vandoor gegaan. De politie is een onderzoek gestart en zal proberen de verdachte auto en automobilist(e) te achterhalen.

Zevenhuizen Verkeersongeval Op het Noordeinde heeft op donderdag 17 november, rond 17.40 uur, een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een 40-jarige vrouw, afkomstig uit Zevenhuizen, reed op het Noordeinde komende uit de richting Moerkapelle. Zij week uit om een obstakel op de weg, een snelheidsbeperkende maatregel, te ontwijken. Een tegemoetkomende auto was inmiddels zo dicht genaderd dat een aanrijding niet meer te voorkomen was. De automobilist van de tegemoetkomende auto, een 45-jarige man uit Zoetermeer, is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --