Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht 18-11-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Controle

LEUSDEN/ WOUDENBERG De wijkpolitie heeft op maandag 14 november op twee locaties in de gemeente Leusden het verkeersgedrag van weggebruikers gecontroleerd.

Op de Twijnderij werd een bromfietscontrole gehouden waarbij 10 bestuurders gecontroleerd. In drie gevallen volgde er een proces-verbaal voor diverse overtredingen.

Op de Voskuilerdijk werd de geslotenverklaring gecontroleerd. In twee gevallen beschikten de bestuurders niet over de vereiste ontheffing en volgde een bekeuring.

Scootercontrole

LEUSDEN Op dinsdag 15 november werd door de wijkpolitie, in samenwerking met het scooterteam van de Regionale Verkeersdienst, een scootercontrole gehouden op de Twijnderij.

Bij de controle, die plaatsvond tussen 07.30 en 09.00 uur, kregen 21 bestuurders een stopteken. In totaal werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Een bestuurder beschikte niet over een geldige verzekering en kon zijn voertuig laten staan. Bij twee bromfietsen werd de uitlaat gedemonteerd en inbeslaggenomen.

Geslotenverklaring genegeerd

STOUTENBURG De politie heeft op woensdag 16 november de geslotenverklaring op de Stoutenburgerlaan gecontroleerd.

Meerdere bestuurders negeerden de verbodsborden want tussen de tijdstippen 08.00 en 09.30 uur werden 29 bekeuringen uitgeschreven.

Te diep in glaasje gekeken

AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag is een 25-jarige vrouw uit Lunteren aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.05 uur werd zij gecontroleerd op de Molenstraat. Uit eerste onderzoek bleek dat zij teveel had gedronken, waarop zij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 485 ug/l uit. Zij kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Op donderdagochtend heeft de politie tussen 10.00 uur en 12.30 uur op de KoninginWilhelminalaan een snelheidscontrole gehouden. Er werden 699 autos gecontroleerd, daarvan reden 21 automobilisten harder dan 50 km/u. de hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/u.

Beroving

AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag is een 34-jarige vrouw uit Amersfoort slachtoffer geworden van een beroving.

Omstreeks 01.15 uur liep zij over de Kleine Sint Jansstraat. Een onbekende man trok plotseling aan haar tas. Met de tas rende hij vervolgens weg in de richting van de Beestenmarkt.

Signalement van de verdachte: getinte man, 1.75 m 1.80 m, zwart haar.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, via: 0900-8844.

Auto-krakers aangehouden

AMERSFOORT Op donderdagochtend heeft de politie een 36-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van inbraak in autos.

Omstreeks 08.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op het Neptunusplein in een aantal autos zou worden ingebroken. De verdachte zou zijn weggefietst. Na een korte zoektocht kon de politie op de merelstraat een 36-jarige man aanhouden die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij was in het bezit van inbrekers gereedschap. Hij is ingesloten voor verhoor.

AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag is een 42-jarige man uit Amersfoort aangehouden.

Omstreeks 03.35 uur werd de politie door een getuige gebeld die zag dat een man zich verdacht ophield bij autos. Agenten gingen ter plaatse en konden een 42-jarige man aanhouden die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij had inbrekers werktuig bij zich en was in bezit van spatbord-sier-strips die van diefstal afkomstig waren. Hij is ingesloten voor verhoor.