Politie Groningen

Persberichten vrijdag 18 november 2005

Provincie Groningen 18-11-2005 -

Muntendam: bromfietscontrole
De politie heeft donderdagmiddag op de Kerkstraat in Muntendam een bromfietscontrole gehouden. Van de 12 geselecteerde bromfietsen bleken 2 een te hoge constructiesnelheid te hebben. Verder had 1 bromfiets een ondeugdelijke rem.

Mensingeweer: automobilist onder invloed moet rijbewijs inleveren Een 52-jarige automobilist uit Loppersum moest donderdagavond zijn rijbewijs inleveren, nadat hij op de Hoofdstraat in Mensingeweer was betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek bijna 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie controleerde donderdagavond meerdere automobilisten op alcohol.

Aduard: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Friesestraatweg bij Aduard is donderdagmiddag een 42-jarige inwoonster van Leek zwaar gewond geraakt. Ze is met onder meer hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Volgens getuigen raakte de auto van het slachtoffer, komende vanuit de richting Groningen plotseling in een slip, vermoedelijk omdat ze in de rechterberm terechtkwam en een te sterke correctie toepaste. De auto kwam vervolgens dwars op de rijbaan terecht. Een tegemoetkomende automobilist, een 76-jarige inwoner van Haren, kon een botsing niet meer voorkomen en raakte de auto in de flank. De beide autos raakten zwaar beschadigd. De bestuurder van de tegemoetkomende auto en diens inzittende bleven ongedeerd. De brandweer en het Mobiel Medisch Team van het UMCG zijn ter plaatse geweest voor de hulpverlening van het slachtoffer.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag op enkele plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Appingedam , Delfzijlsterweg : aantal geregistreerde voertuigen: 296 , aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Garmerwolde , Provincialeweg N360 : aantal geregistreerde voertuigen: 1120, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Berichten stad komen even later