Gemeente Enschede

Gemeentelijke website Enschede nu beste van Nederland

vrijdag 18-11-2005

Gemeentelijke website op nummer 1 bij Overheid.nl Monitor

Trots is de gemeente Enschede op de nieuwe plaats in de Overheid.nl Monitor. Hard werken wordt beloond. Echter dit is het begin, Enschede werkt met serieuze partners aan de ontwikkeling van dienstverlening in een samenwerkingsverband.

In Overheid.nl Monitor houdt Advies Overheid.nl, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de stand van zaken rondom de ontwikkeling van de websites van gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries periodiek bij. Advies Overheid.nl doet dat met het perspectief dat door beter gebruik van nieuwe technische mogelijkheden - als middel - het doel van een beter presterende, een transparantere overheid dichterbij wordt gebracht.
Bij het in oktober 2005 uitgevoerde jaaronderzoek is Enschede nu als beste uit de bus gekomen.De overheidswebsites worden onderzocht op gebruiksvriendelijkheid, algemene informatietransparantie van overheidsinformatie, actualiteit & interactiviteit, dienstverlening en toegankelijkheid (toets op gebruik Webrichtlijnen). Enschede is na uitgebreid onderzoek op de eerste plaats geëindigd en strijdt mee naar de Webwijzer Award die dit voorjaar uitgereikt zal worden door het platform Burger@overheid.

Velen hebben geholpen om de Enschedese website op het huidige niveau te krijgen. Maar als geen ander ziet Enschede dat dit het begin is van een lange weg naar een nog hogere kwaliteit van dienstverlening, de techniek staat immers niet stil. Daarom wordt er al enige tijd naar serieuze samenwerkingspartners gezocht om de dienstverlening mee te ontwikkelen. Samenwerking is een vereiste om tot een kwalitatief hoogwaardig product tegen een acceptabele investering te komen. Op dit moment wordt inhoudelijk en juridisch aan de realisatie van een samenwerkingsverband met Zwolle, Hellendoorn, Heusden, Oldenzaal, XL21, e-MAXX, Atos-Origin, UGS, Telematica instituut en TNO gewerkt. Inwoners van Enschede kunnen voor zo'n 350 producten en diensten terecht op de website van de gemeente Enschede, voor veel producten is de gang naar het stadskantoor niet meer nodig, inloggen kan via DigiD, Enschede beschikt over een internetkassa en binnenkort wordt het loket uitgebreid met de digitale handtekening.


---