KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

18-11-2005

Berenburg Cup op het Slotermeer

Terwijl de meeste zeilschoolvalkjes in Nederland hun winterslaap houden, blijven de valkjes van CWO-erkende zeilschool de Ulepanne wakker om te strijden om de Berenburg Cup. Dit bijzondere winterse zeilevenement wordt deze winter al weer voor de zevende keer
georganiseerd. Het evenement begon ooit als geintje van een paar wedstrijdzeilende instructeurs, maar de laatste jaren geldt deze rasechte winterkraker als heuse selectiewedstrijd voor de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen (NZK), die jaarlijks in oktober op de Langweerder Wielen worden georganiseerd. Tijdens de eerste twee weekenden wordt op zaterdag getraind en op zondag wedstrijden gezeild en tijdens het finaleweekend worden op beide dagen wedstrijden gezeild. s Avonds geven ervaren wedstrijdzeilende instructeurs nuttige theorielessen en is er uiteraard tijd voor gezelligheid.

Maarliefst 23 teams hebben zich inmiddels ingeschreven, een absoluut record! Om alle teams mee te kunnen laten doen gaat de organisatie zelfs boten bijhuren. Alle teams gaan zo weer hard trainen om volgend jaar de eerste plaats behaald bij de NZK van 2005 te prolongeren. In 2001 won de Ulepanne, als eerste zeilschool uit Friesland, dit kampioenschap ook al eens!

De Berenburg Cup vindt plaats van 18 tot en met 20 november, van 9 tot en met 11 december 2005 en van 20 tot en met 22 januari 2006. Als door winters weer de veiligheid van de deelnemers in het gedrang komt, of er door een dichtgevroren Slotermeer niet gezeild kan worden staat een reserveweekend gepland van 24 tot en met 26 maart.

Internetadres: www.zeilplan.net/upbbcup