Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht 18-11-2005 - Nieuwsberichten Rijn & Venen

Vernieling met vuurwerk

WOERDEN Twee 17-jarige jongens uit Harmelen zijn donderdagochtend in Woerden aangehouden wegens vernieling van verkeersborden met vuurwerk.

Een getuige meldde omstreeks 10.00 uur dat een groep van zeven jongeren verkeersborden vernielde op de Vossenschanslaan, op de hoek met de Johan de Wittlaan, en op de Mauritssingel. De politie hield de groep staande. De jongeren ontkenden iets van de vernieling en het vuurwerk te weten. Omdat bij fouillering ook geen vuurwerk werd gevonden, mochten de jongeren doorlopen.

Even later trof de politie een automobiliste die een signalement van de daders kon geven. Daarop togen de agenten naar een school aan de Johan de Wittlaan, waar de verdachten uit de klas werden gehaald. Uiteindelijk gaven de jongens toe verantwoordelijk te zijn voor de vernieling. Hun ouders zijn telefonisch ingelicht. In overleg met de ouders hebben ze gekozen voor een alternatieve straf. Ook hebben ze aangeboden de verkeersborden te vergoeden.

In de directe omgeving bleken nog meer verkeersborden op dezelfde wijze vernield. De politie kon echter niet hard maken dat dezelfde groep daarvoor verantwoordelijk was.

Buschauffeur bedreigd

BREUKELEN Een buschauffeur van lijn 143 van Connexxion is donderdagmiddag in Breukelen met de dood bedreigd.

De buschauffeur had even daarvoor twee meisjes die aan het schreeuwen waren en harde muziek draaiden, uit elkaar gezet. Een van de meisjes stapte bij de halte Vrijheidslaan uit. Daar werd zij opgewacht door haar broer. Die uitte dreigementen tegen de buschauffeur.

Het slachtoffer noteerde het kenteken van de auto waarin de jongen reed. De broer zal worden ontboden op het politiebureau.

Alcoholcontrole

WOERDEN - De politie heeft in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november op de Wulverhorstbaan een alcoholcontrole uitgevoerd. In totaal moesten 90 bestuurders een blaastest afleggen. Twee bestuurders werden aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken. De ademanalyse wees uit dat ze 265 en 300 ug/l in hun bloed hadden. Beiden werden met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Snelheidscontrole

OUDEWATER Bij een radarsnelheidscontrole op de Willeskop in Oudewater zijn donderdagochtend twee bestuurders bekeurd wegens te hard rijden. In totaal werden tussen 8.45 en 10.45 uur 1115 voertuigen gecontroleerd. Op de Willeskop geldt een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 kilometer per uur.