Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht 18-11-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Snelheidscontrole

LOPIK Op de provinciale weg N210 in Lopik heeft de politie donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden tussen 10.00 en 12.00 uur. Van de 990 voertuigen die de radar passeerden, reden er tien te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur. Op de N210 geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

Drie winkeldieven gepakt

NIEUWEGEIN Een vader (66) en twee zoons (31 en 29) uit Vianen zijn donderdagmiddag aangehouden bij een bouwmarkt in Nieuwegein wegens winkeldiefstal. Ze zouden een multimeter en een kabel niet hebben afgerekend.

Winkelpersoneel zag de diefstal gebeuren via de beveiligingscameras. De verdachten ontkenden de diefstal. Naar hun zeggen was de caissière vergeten de spullen aan te slaan. De verdachten zijn na verhoor op het politiebureau op vrije voeten gesteld.

Doorrijden na aanrijding

NIEUWEGEIN Een 88-jarige automobilist uit Nieuwegein is gistermiddag aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. De man verleende een tegemoetkomende bestuurster van een scooter geen voorrang toen hij op de Vreeswijksestraatweg linksaf een inrit insloeg.

Het slachtoffer, een 17-jarig meisje uit Nieuwegein, kon nog remmen, maar gleed toch tegen de auto aan. Daarbij liep zij pijn aan haar been op. Terwijl een getuige hielp om de scooter van het meisje af te tillen, zagen ze de automobilist wegrijden. De getuige had inmiddels het kenteken genoteerd. De bejaarde Nieuwegeiner is de rijbevoegdheid ontzegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bewoner laat nepmonteur niet binnen

NIEUWEGEIN - Een bewoonster van de Kribbemonde heeft donderdagmiddag door alert te reageren een nepmonteur niet in haar woning gelaten.

Omstreeks 14.00 uur werd aangebeld bij een woning aan de Kribbemonde. Een man vertelde de vrouw dat hij monteur van een energiemaatschappij was en dat de centrale verwarming gemaakt moest worden. De vrouw gaf aan geen problemen met de verwarming te hebben.

Ondanks aandringen liet zij de monteur niet in haar woning binnen. Na een belletje richting de energiemaatschappij bleek dat het om een nepmonteur te gaan. Het betrof een blanke man van ongeveer 45 jaar oud met een groot stevig postuur.