Politie Flevoland

Dodelijke aanrijding

Lelystad 18-11-2005 - Op de Houtribweg heeft donderdagmiddag een tragisch ongeval plaats gevonden waarbij een 46-jarige man uit De Weere is omgekomen.

Het slachtoffer haalde vermoedelijk een ander voertuig in waarbij hij op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer frontaal in botsing kwam met een auto bestuurd door een 42-jarige man uit Swifterbant. Na het ongeval zat de 46-jarige bekneld in zijn voertuig waar hij door de brandweer uit is bevrijd. Personeel van de GGD, geassisteerd door personeel van de traumaheli, hebben de man vervolgens eerste hulp verleend. Helaas overleed de man uit De Weere korte tijd later aan zijn verwondingen.

De Swifterbanter is met een GGD-ambulance naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle gebracht en daar opgenomen met letsel aan onder andere zijn hoofd. Beide voertuigen raakten zeer zwaar beschadigd. De politie stelde een technisch sporenonderzoek in en hoorde de getuigen. Verder is de politie op zoek naar de auto die door de overledene werd ingehaald. De bestuurder wordt verzocht zich te melden bij de politie in Lelystad op telefoonnummer 0900-8844.