Campina

M. Feller benoemd tot Managing Director Germany

Campina BV maakt bekend dat M. (Michael) Feller (46) per 1 januari 2006 is benoemd tot Managing Director Germany, onderdeel van de groep Consumer Products Europe. De heer Feller heeft de Duitse nationaliteit en is nu Country Manager Campina Russia. Hij volgt daarmee ook J. (Hans) Burger op die enkele maanden geleden de positie heeft aanvaard als directeur van de Duitse zuivelonderneming Bergader, Waging am See. Feller rapporteert rechtstreeks aan de groepsdirecteur Consumer Products Europe (CPE).

In zijn rol als Managing Director Germany is Feller met name verantwoordelijk voor alle marketing en sales, bijvoorbeeld van melk, zuiveldranken, yoghurt en desserts onder de merken Campina en Landliebe alsook de huismerken voor de retail. Voor Campina is de Duitse markt, de grootste consumentenmarkt in Europa, van groot belang. De onderneming is er één van de leidende aanbieders van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige zuivelproducten. Campina realiseert met witte zuivel (melk, zuiveldranken, yoghurt en desserts) in Duitsland een omzet van ongeveer
EUR 900 miljoen (2004). De onderneming wil kwalitatief verder groeien in Duitsland. Een internationaal ervaren manager als Feller past daarom uitstekend bij de groeiambities van Campina in Duitsland.

Rusland
Feller, in 1985 in dienst getreden bij Campina, was zeven jaar Country Manager Campina Russia en één van de architecten van het succes van Campina in Rusland. Onder zijn leiding werd Campina Fruttis een zeer populair merk in Rusland. Campina dit jaar door de Russische federatie uitgeroepen tot de best presterende Nederlandse onderneming in Rusland realiseert er een omzet van meer dan EUR 100 miljoen (2004). Campina is sinds 1992 in de Russische federatie actief en heeft de afgelopen jaren groeicijfers van gemiddeld meer dan 10 procent laten zien. Campina Rusland is een bloeiend bedrijf met overwegend Russische medewerkers. In de productielocatie Stupino (regio Moskou) werken ongeveer 400 werknemers. Voor zijn benoeming tot Country Manager Campina Russia was Feller onder meer Country Manager Campina Spain.

Consumer Products Europe
De groep Consumer Products Europe realiseert een omzet van circa EUR 2 miljard en produceert en vermarkt melk, zuiveldranken, yoghurt en desserts in heel Europa. Belangrijke markten waar de groep actief is: Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Roemenië en de Baltische staten.

Het management van de groep Consumer Products Europe weerspiegelt het internationale karakter van de groep. Aan de groepsdirecteur CPE rapporteren: CPE Germany (verantwoordelijk: M. Feller, Duitse nationaliteit), External Relations Germany (verantwoordelijk: K.N. Reuss, Duitse nationaliteit, tevens binnen Supply Chain verantwoordelijk voor alle Duitse fabrieken), CPE Netherlands (verantwoordelijk: drs W.A.M. de Bruijn, Nederlandse nationaliteit, tevens verantwoordelijk voor internationale merkenstrategie), CPE International (verantwoordelijk:
E. De Cock, Belgische nationaliteit), CPE Supply Chain (verantwoordelijk: ir M.M.G.M van den Hoven, Nederlandse nationaliteit, tevens verantwoordelijk voor internationale private label strategie) en CPE Finance (verantwoordelijk: drs A.E. Traas RA, Nederlandse nationaliteit). De groep Consumer Products Europe staat onder leiding van drs J.J.G.M. (Tiny) Sanders, CEO Campina. De heer Sanders neemt tot het moment dat er een directeur is aangesteld voor de Groep CPE, naast zijn taken als CEO, het management van de groep CPE op zich.

Campina heeft medewerkers en medezeggenschapsorganen op de hoogte gesteld. De betreffende medezeggenschapsorganen (Centrale Ondernemingsraad Nederland voor advies en het Comité van Internationaal Overleg voor consultatie) worden bij het proces betrokken.