Gemeente Geertruidenberg


Quincy twee keer wereldkampioen

Quincy Michielsen uit Raamsdonksveer is op 1 november jongstleden twee keer wereldkampioen geworden bij het rolstoelbadminton. Het Wereldkampioenschap is gehouden van 29 oktober tot en met 1 november in Taiwan. Quincy behaalde de wereldtitels heren enkel en gemengd dubbel.

In de finale van het heren enkelspel is het hem gelukt om de kampioen van Maleisië te verslaan. Bij het gemengd dubbel heeft hij samen met Carol de Meijer ook de finale gewonnen. Hierdoor is Quincy tweevoudig wereldkampioen in zijn favoriete sport geworden. Door de emotie van de reeds behaalde titels was Quincy bij het heren dubbel iets minder in vorm, maar behaalde hij toch nog een vierde plaats.
Quincy is 19 jaar en is geboren met een open rug. Hij maakt al zijn hele leven gebruik van een rolstoel. Op de jonge leeftijd van 14 jaar is hij gestart met badminton bij Badmintonvereniging MASH. Sinds 2001 behaalt hij medailles op wereldniveau. De projectorganisatie Dongeburgh van de gemeente is hoofdsponsor van Quincy Michielsen.