Gemeente Geertruidenberg


Nieuwe afvalcontainers komen in januari

Alle bewoners ontvangen in de tweede helft van december een brief waarin staat aangegeven dat de grijze container vervangen wordt en dat de gft-container gechipt wordt.
In de brief staat precies aangegeven wat er van de bewoners verwacht wordt. De brief is voorzien van papieren stickers, die bedoeld zijn om op uw huidige containers te plakken. In de vorige gemeentebrief stond aangegeven dat u deze brief over het omwisselen van containers in november zou ontvangen. Dit is dus veranderd.

Aanbieden containers
In de brief zijn de data opgenomen, waarop u de grijze en gft-container aan kunt bieden om deze om te laten wisselen of te laten chippen. Op deze datum komt de containerploeg bij u langs en zal er voor zorgen dat uw gft-container gechipt wordt, dat uw huidige grijze container wordt ingenomen en dat de nieuwe grijze afvalcontainer wordt aangeboden. Aan de achterzijde van de containers worden stickers bevestigd met uw adres en postcode. Op deze manier kunt u zien dat de werkzaamheden voltooid zijn. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in januari 2006.

Speciaal telefoonnummer
Voor vragen en klachten gedurende het gehele project wordt een speciale gratis telefoonlijn geopend. Het nummer wordt bekend gemaakt via deze krant, de website en de brief die u nog krijgt. Het telefoonnummer zal in week 51 of 52 opengesteld worden. Daar worden de vragen zo goed mogelijk beantwoord en zullen klachten zo snel mogelijk opgelost worden.

Registratie
In 2006 gaat de gemeente de aangeboden containers registreren. Dit betekent dat alleen containers voorzien van een chip geleegd zullen worden. Daarnaast wordt inzichtelijk hoeveel maal een container ter lediging wordt aangeboden. De manier van belastingheffing zal niet veranderen. Voor alle duidelijkheid er wordt dus geen diftar ingevoerd.

Inzamelroute
Vanaf 1 januari 2006 heeft de gemeente een nieuw contract met een nieuwe afvalinzamelaar. Het kan zijn dat de route hierdoor wijzigt. Hierover zullen we u tijdig informeren.

Vragen
Heeft u nu al vragen, dan kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel.