Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Uitreiking publieksprijs Straat van 1000 culturen 15 november 2005
ZO-Soap en een Muzikale Salade ontvangen EUR20.000,-

Dinsdag 15 november reikte Els Verdonk, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling de twee publieksprijzen van de Straat van 1000 Culturen uit. `Ik ben blij dat we weer twee projecten hebben kunnen honoreren die een bijdrage leveren aan de levendigheid van Zuidoost,' zegt Verdonk `Het zijn opnieuw projecten die uitgevoerd worden voor en door bewoners van Zuidoost en dat getuigd van een betrokkenheid waar ik trots op ben.' In het Centrum voor Beeldende Kunst namen de winnaars ieder een prijs van EUR20.000,- in ontvangst voor de realisatie van hun projecten. Het publiek heeft massaal gestemd op: De Muzikale salade, een project van Stichting Profor en de Zo-Soap een project van Stichting Vista Far Reaching Visuals. De projecten worden in de loop van 2006 gerealiseerd.

ZO-Soap
`Toen ons plan de eerste keer niet gehonoreerd werd, is het bij ons op de plank beland', vertelt Jean Hellwig, directeur van Stichting Vista Far Reaching Visuals die samen met Kingz Kidz de bedenkers van ZOSOAP is. `Wij vonden het zelf zo'n goed idee dat we zeker wisten dat we er ooit iets mee wilden doen. Erg leuk en verrassend dat het plan nu, eerder dan verwacht, door het stadsdeel weer van die plank is gehaald'.
Wie een keer mee wil spelen in een soap, moet de website www.vistavisuals.nl. goed in de gaten houden. Vista Far Reaching Visuals zoekt namelijk 20 acteurs. 10 mannen en 10 vrouwen die de kans krijgen een aflevering van de ZO SOAP te maken over een actueel onderwerp. Verpakt in een verhaal over liefde, seksualiteit en verraad. Als de soap klaar is wordt deze vertoond op een groot doek ergens in Zuidoost. Op die dag vindt ook de verkiezing van de beste ZO SOAP acteur en actrice plaats. De winnaars krijgen een trofee en eeuwige roem.

Muzikale salade
`Ik sprong een gat in de lucht van blijdschap toen ik hoorde dat we alsnog gewonnen hadden.' Dit was de eerste reactie van Lucia Martis van Profor.

De Muzikale Salade brengt het talent van Zuidoost naar buiten. Op een ééndaags festival kunnen bezoekers kennis maken met de sterren van morgen van Zuidoost. En in tegenstelling tot de meeste festivals is het eten gezond! In plaats van de gebruikelijke snacks worden salades uit alle hoeken van de wereld geserveerd.
`Met de Muzikale Salade willen we graag verborgen talenten uit alle culturen een podium bieden,' aldus Martis. `We hebben bewust voor salades gekozen omdat die uit een kleurige mix van ingrediënten bestaan, net als de optredens dus eigenlijk; verrassend, fris en kleurrijk.'

Voor meer informatie over Straat van 1000 culturen, kunt u kijken op www.straatvan1000culturen.nl of bellen met Lune Renardel, afdeling communicatie Stadsdeel Zuidoost: 020 567 04 24