Gemeente Den Haag

november 2005
Ontwikkeling nieuw kantoorgebouw 'De Haagsche Zwaan' (18 november)

Nieuwe overbouwing Utrechtsebaan op locatie Schenkkade 50

Over een paar jaar kijkt 'De Haagsche Zwaan' uit over de Utrechtsebaan. Dit nieuwe kantoorgebouw van projectontwikkelaar OVG wordt 70 meter hoog en krijgt een maximale vloeroppervlakte van 19.000 vierkante meter. Het college van burgemeester en wethouders is afgelopen dinsdag akkoord gegaan met deze ontwikkeling, omdat zij past in het beleid uit de verdichtingsstudie Utrechtsebaan uit 2000. Afhankelijk van de bouwprocedures en het inspraaktraject start de bouw in 2006. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau ZZDP.

Wethouder Marnix Norder van Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedelijke Vernieuwing is blij met het initiatief van ontwikkelaar OVG. "De Utrechtsebaan krijgt er met het spraakmakende ontwerp van dit gebouw een blikvanger bij. Daarnaast hoop ik dat de bouw van dit kantoorgebouw een positief effect heeft op andere nog te ontwikkelen kantoorlocaties binnen Den Haag Nieuw Centrum." Met de komst van dit kantoor krijgt Den Haag er ook 700 nieuwe arbeidsplaatsen bij.

De locatie Schenkkade 50 is onderdeel van de verdichtingsstudie Utrechtsebaan uit 2000. De studie toont de kwaliteiten van de Utrechtsebaan als 'oprijlaan' van Den Haag en als vestigingslocatie voor kantoren. Samen met de planontwikkeling in het Beatrixkwartier en Den Haag Nieuw Centraal heeft Den Haag hiermee voor de komende jaren een sterk aanbod van kantoren binnen Den Haag Nieuw Centrum.

Planning
Verwacht wordt dat de bouwaanvraag voor 'De Haagsche Zwaan' in de eerste helft van 2006 kan worden ingediend. Aansluitend kan de bouw starten. De bouwtijd bedraagt naar verwachting twee jaar.