Politie Gelderland-Midden

Duiven, brandstof vrijgekomen bij botsing

Publicatiedatum: 18-11-2005 12:04:34

Bij een botsing tussen twee vrachtwagens is gisteravond brandstof op de Express in Duiven terechtgekomen. De brandweer heeft het wegdek gereinigd.
Een 47-jarige inwoner van het Duitse Stadt Heinsberg reed in een vrachtwagen over de Innovatie, komende uit de richting van de Impact. Op de kruising met de Express zou hij geen voorrang hebben verleend aan een voor hem van rechtskomende vrachtwagen, die bestuurd werd door een 58-jarige Huissenaar. Door de botsing raakte de tank van het Duitse voertuig beschadigd en kwam er brandstof vrij. De exacte hoeveelheid brandstof die uit de tank is gekomen, is nog onbekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, meisje naar Bureau Halt

Publicatiedatum: 18-11-2005 12:04:12

Een 15-jarig meisje uit Babberich is donderdagmiddag in een winkel in Zevenaar aangehouden. Zij wordt er van verdacht laarzen te hebben gestolen. Nadat het alarm van een toegangspoortje af ging, hield winkelpersoneel de Babberichse aan. Het meisje werd even later overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De 15-jarige komt in aanmerking voor een straf via Bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gendt, auto's en fietsster met elkaar in botsing
Publicatiedatum: 18-11-2005 12:03:46

Een 9-jarige Gendtse fietsster en drie automobilisten zijn donderdag met elkaar in botsing gekomen in Gendt. Voor zover bekend was er bij het ongeval enkel sprake van materiële schade.
De botsing vond plaats op de kruising Langstraat/Langakker. Over de Langstraat reed omstreeks 13.00 uur een 26-jarige Gendtenaar. Voor hem reden een 22-jarige automobilist uit Bemmel en een 44-jarige automobiliste uit Nijmegen. De Nijmeegse vrouw remde, omdat de fietsster de weg wilde oversteken. Ook de Bemmelnaar wist tijdig tot stilstand te komen; dit lukte de Gendtenaar niet. Hij raakte de wagen voor hem, die op zijn beurt doorschoof tegen het voertuig van de Nijmeegse. Tenslotte schoof de wagen van de vrouw door en raakte de fietsster, die hierbij ten val kwam.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Oosterbeek, Arnhemmer aangehouden voor wapenbezit
Publicatiedatum: 18-11-2005 11:41:19

De politie heeft dondermiddag op de Loopbergenseweg in Oosterbeek een 59-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Agenten werden aangesproken door een persoon die zei dat een man zich verdacht ophield bij enkele geparkeerde auto's. Toen agenten de man zagen wegrijden, besloten ze een nader onderzoek in te stellen en werd hij staande gehouden. De bestuurder werd verzocht om zijn papieren te laten zien. Op dat moment zag één van de agenten een gasalarmpistool in de auto liggen, waarop de man werd aangehouden. Het wapen werd in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606