Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


18 november 2005


Zutphen - Ambulance botst op paal

Donderdagmorgen (17/11) is een ambulance beschadigd, nadat deze op de Overwelving op de verzinkbare paal gereden was. Volgens de chauffeur van de ambulance was de paal naar beneden omdat er voor hem een politieauto gepasseerd was. De chauffeur ging er vanuit dat de paal naar beneden zou blijven. Bij het passeren, ging de paal echter weer omhoog. De ambulance was dusdanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept. Er was op het moment van het incident geen patiënt in de ambulance aanwezig.


Zutphen - Aanhouding na vernieling auto

Agenten hebben donderdagavond (17/11) in de Hoven een 55-jarige Zutphenaar aangehouden. De man was opzettelijk tegen een geparkeerde auto aangereden, omdat hij er genoeg van had dat er auto's voor zijn woning geparkeerd werden. De schade aan de geparkeerde auto is niet bekend. De politie maakt proces verbaal op.


Zutphen - Diefstal uit fietstas

Uit de fietstas van een 31-jarige Zutphense werd donderdagmorgen (17/11) haar tas met daarin een portemonnee met geld weggenomen. Dit gebeurde rond 09.50 uur nadat de vrouw gepind had aan de Martinetsingel. Zij fietste richting het centrum en bemerkte dat haar tas uit de fietstas gegrepen werd. Ze zag een man op een donkerkleurige damesfiets met daarop zwarte fietstassen erg dicht naast haar fietsen. De man was licht getint en ongeveer 30 - 35 jaar oud. Hij droeg een zwarte lange jas, een zwarte muts en een spijkerbroek. De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen zich te melden bij de politie Zutphen via telefoonnummer 0900 8844.


Zutphen - Man veroorzaakt overlast

Agenten hebben donderdagmiddag (17/11) een 38-jarige inwoner uit Zutphen aangehouden. De man veroorzaakte overlast op de Markt en in een horecazaak. Hij schreeuwde luidruchtig en joeg daarbij bezoekers de stuipen op het lijf. De man werd overgedragen aan een zorginstelling.


Brummen/Empe - Boetes tijdens Blauwe avond

Donderdagavond (17/11) werd een grote politiecontrole gehouden (blauwe avond) in Brummen en Empe. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 3x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x niet dragen autogordel. Verder reden 41 bestuurders te hard bij controles op verschillende locaties. De politie van het team Brummen/Eerbeek voert deze controles met enige regelmaat uit, waarbij vooral op zaken wordt gelet, die letselongevallen kunnen veroorzaken.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --