Politie Zuid-Holland-Zuid

18/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

18-11-2005 - persberichten district II

DIEFSTAL UIT WONING
GORINCHEM In een woning aan de Dr. W. Dreesstraat is tussen woensdag 16 november 23.30 uur en donderdag 17 november 07.30 uur ingebroken. De inbraak gebeurde terwijl de bewoners lagen te slapen. De dader (s) forceerden een raam waardoor binnen werd gekomen. Uit de woning werd een portemonnee met inhoud en de autosleutels gestolen. Vervolgens is de auto op de oprit ook weggenomen. Het gaat om een grijze Audi A6 Avant met het kenteken 81-RN-SR. De technische recherche verricht sporenonderzoek.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van vrijdag 18 november het rijbewijs van een 48-jarige man uit Nieuwendijk (Noord-Brabant) ingevorderd. De man reed op de Ambonstraat. Daar controleerde de politie hem. De agenten roken een alcohollucht en constateerden bloeddoorlopen ogen. De man had teveel gedronken (635 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

ONGEVAL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de kruising
Stationsweg/Binnendams/Parallelweg/ Damstraat heeft op donderdag 18 november omstreeks 17.45 uur een ongeval plaatsgevonden. Een 45-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam reed in de auto op de Binnendams. Op eerder genoemde kruising gaf hij geen voorrang aan de van links komende bromfietser, een 18-jarige jongeman uit Gorinchem. De bromfietser raakte gewond. Hij heeft kneuzingen aan been en rug. De automobilist kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten beschadigd.